Antena Căutare

Ce orori au trait cei cinci romani luati ostatici in Algeria. Unul dintre ei, executat fara mila de extremisti

A incercat sa evadeze din iad, dar a fost executat fara mila. Trupul lui carbonizat a fost gasit alaturi de alte 15 victime. Alti patru romani au reusit sa scape cu viata din masacrul in care ar fi pierit in total zeci de ostatici din toata lumea.

Romanul a fost condamnat la moarte din prima clipa. A cazut victima in razboiul altora. Rapit, chinuit si amenintat, romanul si-a trait ultimele clipe in teroare.

“Ne-au atacat la 5:30. Cand am auzit focuri de arma am iesit cu totii afara sa vedem ce se intampla, apoi am fugit si ne-am ascuns. Unii dintre noi ne-am ascuns sub paturi”, a declarat unul din cei care au scapat de atacul jihadistilor.

Romanul n-a mai apucat sa se ascunda. A cazut in mainile unor teroristi care cer pacea cu arma in mana. O pace scaldata in sange.

“Au atacat cele doua locuri in acelasi timp. Au intrat inauntru si odata ce s-a luminat de ziua au strans pe toata lumea la un loc”, a povestit unul dintre ostatici.

A urmat iadul. Patru zile de teroare cumplita, in care moartea le-a suierat pe la urechi de mai multe ori. Prinsi in capcana, zeci de ostatici din toata lumea au inghetat. Cativa au decis sa lupte si au incercat sa evadeze. Printre ei, si romanul. O incercare disperata, la limita mortii.

Gloantele zburau din doua directii. Incoltiti de armata, teroristii au inceput sa traga. Disperati, salvatorii au ripostat. Iar misiunea de salvare s-a transformat in dezastru. Din elicoptere si tancuri, proiectilele armatei au ucis la rand teroristi si ostatici.

Teroristii le-au pus ostaticilor centuri cu explozibil plastic in jurul bratului si gatului. I-au folosit ca scuturi umane in momentul in care s-a declansat atacul armatei algeriene. Un infern prin care au trecut in total cinci romani. Din mijlocul teroristilor, unul dintre ei a reusit sa sune autoritatile romane. A fost un apel pentru viata.

Ultimul dintre cei cinci cetateni romani aflati in zona de conflict a fost eliberat de armata algeriana si se afla in custodia acesteia. Se asteapta ca in curand sa ajunga la amabasada romana in Alger, de unde va reveni in Romania. Victor Ponta a declarat ca Guvernul ii va ajuta pe romani sa ajunga acasa.

Alti trei romani au fost eliberati din ghearele mortii. Rand pe rand, zeci de ostatici straini au iesit vii din complexul de la In Amenas. Numai astazi, teroristii au eliberat 16 muncitori. Printre ei nu s-a aflat si cel de-al cincilea roman. Dupa patru zile de speranta si negocieri, barbatul a fost gasit mort.

Toti cei cinci romani plecasera in Algeria pentru o viata mai buna. Doar patru dintre ei se vor intoarce vii acasa. Cel de-al cincilea va fi repatriat in sicriu.

sursa foto: britannica.com

Confuzie creata de Banca Nationala a Canadei: pe bancnote s-a tiparit frunza de artar gresita!... IMAGINI SOCANTE! Atentat la viata unui politician bulgar, in timpul unei conferinte de presa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x