Antena Căutare

Primele consecințe după anunțul devastator făcut de Donald Trump! Ce s-a întâmplat după ce președintele a anunțat retragerea SUA din acordul nuclear iranian

La scurt timp după ce președintele Donald Trump a anunţat, marții seară, retragerea Statelor Unite din acordul cu Iranul, aruncând în incertitudine stabilitatea Orientului Mijlociu, dar şi relaţiile transatlantice, prețul petrolului a explodat. 

La scurt timp după ce președintele Donald Trump a anunţat, marți seară, retragerea Statelor Unite din acordul cu Iranul, aruncând în incertitudine stabilitatea Orientului Mijlociu, dar şi relaţiile transatlantice, prețul petrolului a explodat.

Conform news.ro, prețurile petrolului au crescut miercuri cu peste 2%, iar cotaţia petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani şi jumătate, după ce preşedintele american Donald Trump a renunţat la acordul nuclear cu Iranul.

De asemenea, specialiștii atrag atenția că decizia luată de Donald Trump va reduce probabil exporturile OPEC pe o piaţă deja limitată, relatează Reuters.

Contractele pentru petrolul Brent au atins un maxim al tranzacţiilor de miercuri de 76,75 de dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2014, iar la ora 03.44 GMT (05.44 ora României) erau în urcare cu 2,5%, la 76,73 dolari pe baril, faţă de închiderea zilei de marţi.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu 2,3%, la 70,67 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după sfârşitul anului 2014.

În aprilie, Iranul a exportat peste 2,6 milioane de barili de petrol pe zi, acest stat fiind al treilea mare exportator din cadrul OPEC după Arabia Saudită şi Irak.

La doar nouă săptămâni, un bebeluș a trecut prin momente cumplite. Semnele din naștere pur și simplu i-au explodat: &quo... VIDEO! "Ar putea începe RĂZBOIUL!" S-a strigat „Moarte Americii”! Amenințări îngrijorătoare după ce steagul SU...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x