Dezastrul din Wuhan putea fi evitat! Autoritățile au tras semnalul de alarmă din 2018. Ce se întâmpla la laboratorul acuzat că ar fi sursa pandemiei de coronavirus

Autoritățile americane ar fi știut de pericolul de contaminare de la laboratorul din Wuhan încă din 2018. Sâmbătă, directorul institutul acuzat că a fost sursa pandemiei de coronavirus a transmis un mesaj tranșant.

Ce se întâmpla la laboratorul din Wuhan, acuzat că ar fi sursa pandemiei de coronavirus

Profimedia

În acest moment, cei mai mulți oameni de știință au ajuns la un acord: noul coronavirus a fost transmis, probabil, la om de la un animal.

O piaţă din oraşul Wuhan a fost acuzată că a vândut animale sălbatice vii, dar prezenţa, la câţiva kilometri de aceasta a Institutului de virusologie, a alimentat de mai multe luni ipoteza unei scurgeri din instalaţiile sale.

„Ştim clar ce tipuri de cercetări sunt conduse la institut şi modul în care sunt gestionate virusurile şi probele”, a adăugat directorul acestui institut care deţine un laborator P4, instalaţie de înaltă securitate care adăposteşte sursele celor mai periculoase virusuri cunoscute, precum Ebola.

Prin simpla localizare a institutului de la Wuhan, „oamenii nu pot fi împiedicaţi să facă asocieri”, a spus el, acuzând mass-media că „încearcă în mod deliberat să înşele oamenii” cu informaţii „în întregime bazate pe speculaţii, fără probe”.

Potrivit The Washington Post, după mai multe vizite la institut, ambasada SUA la Beijing a alertat în 2018 autorităţile americane cu privire la măsurile de securitate aparent insuficiente dintr-un laborator ce cerceta coronavirusurile provenite de la lilieci.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri