Antena Căutare

CE: Situatia Irlandei ar putea afecta stabilitatea financiara din zona euro

Situatia din Irlanda provoaca tensiuni pentru stabilitatea financiara din Zona Euro, sustin membrii Comisiei Europene. Acestia au precizat insa ca deocamdata nu se pune problema unui ajutor financiar acordat Dublin-ului, informeaza Reuters.

"Este clar ca exista tensiuni pe piete si ca situatia e serioasa in ceea ce priveste conturile publice irlandeze", a declarat Amadeu Altafaj. purtatorul de cuvant al executivului european pentru problemele economice.

"Ne preocupa stabilitatea financiara a Zonei Euro in ansamblul ei, dar este exagerat a spune ca exista presiuni care sa impinga Irlanda in directia unui mecanism" de ajutor financiar european, a adaugat oficialul.

"Este adevarat ca Bruxellesul pastreaza legatura cu autoritatile irlandeze si cu membrii Eurogroupe, insa acest lucru este normal tinand cont de situatia bugetara actuala din Zona Euro si de tensiunile din piete", a mai spus Amadeu Altafaj.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Germania preseaza Irlanda sa ceara ajutor financiar UE pentru a calma volatilitatea pietei si a obtine acceptul statelor UE privind implicarea investitorilor in acoperirea costurilor unor viitoare situatii similare.

Mai multe surse din cadrul UE au au declarat recent ca Irlanda este poarta discutii cu UE privind un posibil ajutor financiar. Fara acest sprijin, sustin sursele, statul irlandez nu ar mai putea sa-si indeplineasca obligatiile financiare.

Italia: Roman arestat, dupa ce a fost prins cu 1,7 kg de cocaina... Portugalia ar putea renunta la euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x