Antena Căutare

Ce studii are Volodimir Zelenski. Deși a fost comediant și acum e președinte, profesia lui de bază e alta

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, ocupă cea mai înaltă funcție a țării în circumstanțe deloc favorabile, care au îndoliat o lume întreagă, în contextul războiului declanșat de Rusia. Mulți l-au cunoscut pe Zelenski prin calitatea sa de președinte, însă puțini știu pentru ce s-a pregătit el, de fapt. Ce studii are la bază.

colaj de fotografii cu presedintele ucrainei la custum albastru volodimir zelensky Galerie
Volodimir Zelensky, președintele Ucrainei, ocupă cea mai înaltă funcție a țării în circumstanțe deloc favorabile, care au îndoliat o lume întreagă, în contextul războiului declanșat de Rusia. Mulți l-au cunoscut pe Zelensky prin calitatea sa de președinte, însă puțini știu pentru ce s-a pregătit el, de fapt. Ce studii are la bază. | Getty

Obișnuia să fie comediant înainte să se știe că va fi cetățeanul numărul unu al Ucrainei. El este astăzi unul dintre cei mai celebri președinți din lume, în ciuda faptului că el a activat în lumea stand-up comedy. Volodimir, al șaselea președinte al Ucrainei s-a născut pe 25 ianuarie 1978 la Kryvyi Rih, Ucraina. Tatăl său, Oleksandr Zelenski, este profesor și șef de cibernetică și hardware de calcul la Universitatea de Stat de Economie și Tehnologie Kryvyi Rih.

Ce studii are Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Deși a fost comediant și acum e președinte, profesia lui de bază e alta

Volodimir Zelenski a studiat Dreptul la Universitate. Deși Zelenski a studiat dreptul la prestigioasa Universitatea Economică Națională din Kiev, el a decis să se aventureze în prima sa dragoste, care este comedia. Nu a practicat niciodată dreptul de după absolvire, cu excepția unei perioade de două luni.

Mama lui era inginer, în timp ce bunicul său, Semyon Ivanovych Zelenski, a servit în Armata Roșie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Zelenski a fost unicul copil al familiei sale, crescut în Erdenet, Mongolia, unde tatăl său a lucrat timp de patru ani. În ceea ce privește educația sa, a mers la Krivoy Rog unde a studiat engleza.

Citește și: Volodimir Zelenski, declarații despre următorul plan la care ar putea apela Rusia în războiul cu Ucraina: „Asta nu îi va ajuta!”

Deși ambii săi părinți erau ingineri, el a avut chemarea sa în artele spectacolului încă de când era copil. Prin urmare, a participat la producții scenice școlare de amatori Zelenski a crescut vorbind rusă, dar cunoaște și limbile mongolă și engleză, potrivit jukebugs.com.

A trecut testul de engleză ca limbă străină la vârsta de 16 ani și a primit o bursă de studii pentru a studia în Israel. Tatăl său nu l-a lăsat să plece, făcându-l să studieze în aceeași universitate pe care o preda.

Citește și: Volodimir Zelenski, promisiune pentru ucrainenii care au părăsit țara din cauza războiului: „Va fi o reconstrucţie istorică”

Cariera în divertisment a lui Volodymyr Zelenski

De când era în clasa a XI-a, președintele Ucrainei, alături de prietenul său, Dennis Manzhosov, a dezvoltat un interes pentru KVN. Prin urmare, nu a fost surprinzător când Zelenski s-a alăturat emisiunii ruse de umor TV în anii 1990. Spectacolul are echipe care concurează oferind răspunsuri amuzante la întrebări și arătând schițe pregătite.

El a făcut parte din echipa Zaporizhia-Kryvyi Rih-Transit din Ucraina în spectacol. S-a spus că a participat în Liga Major a KVN și a câștigat în 1997. În același an, Zelenski a lansat Kvartal 95. A folosit platforma pentru a începe să producă emisiuni pentru TV ucraineană 1+1.

În 2005, echipa lui Zelenskiy s-a mutat la Inter. Un canal de televiziune ucrainean care acoperă peste 99 la sută din teritoriul Ucrainei. Inter este, de asemenea, printre cele mai vizionate televiziuni din Ucraina. Acest lucru i-a influențat foarte mult popularitatea în toată Ucraina.

Citește și: Mesajul emoționant al Olenei Zelenski pentru Volodimir: „La fel ca fiecare femeie din Ucraina, mă tem pentru soţul meu”

Președintele ucrainean și-a creat compania de producție numită Kvartal 95, care produce filme, desene animate și emisiuni TV în 2003. Numele companiei de producție a fost obținut din cartierul Kryvyi Rih, 95th Kvartal.

A jucat rolul unui profesor de liceu care a devenit președintele Ucrainei în seria sa de comedie din 2015; Slujitorul Poporului. Succesul său la urnele prezidențiale ar putea fi atribuit în mare măsură faimei pe care a obținut-o ca președinte în seria sa de televiziune: Servitorul poporului. Aceeași serie a influențat un partid politic care poartă același nume ca emisiunea TV. S-ar putea spune că acesta este bunul început al călătoriei sale către politică, potrivit analizei făcute de jukebugs.com.

Situație fără precedent la Casa Regală Britanică! Ce decize s-a luat în contextul răboiului declanșat de Rusia în Ucrain... Cât e salariul minim pe economie în Rusia. Vladimir Putin încasează de 72 de ori mai mult...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x