Live acumFilm: Ultima reduta (SUA 2013)
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit. Watanabe nu mai mânca, avea febră şi probleme de respiraţie. Un român ocupă acum locul doi în topul celor mai longevivi bărbați din lume

Cel mai bătrân bărbat din lume, Chitetsu Watanabe a murit la vârsta de 112 ani. În luna martie acesta urma să împlinească 113. Acesta spunea că secretul longevității sale este că nu a renunțat niciodată să zâmbească.

A murit cel mai bătrân om din lume.

Chitetsu Watanabe a fost recunoscut de către Guinness World Records drept cel mai bătrân bărbat din lume. Japonezul urma să împlinească în martie 113 ani.

New York Post scrie că cei care se ocupă de înmormântarea japonezului au confirmat marţi că acesta a murit duminică, fără însă să dea publicităţii cauza.

Ziarul japonez Mainichi scrie că japonezul nu mai mânca, avea febră şi probleme de respiraţie. Watanabe avea 5 copii, 12 nepoţi, 16 strănepoţi şi un stră-strănepot, potrivit Mainichi.

Pe locul al doilea se afla britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.

Watanabe s-a născut în 1907 şi a lucrat în Taiwan timp de 18 ani. După ce s-a întors la Niigata, nordul Japoniei, a lucrat pentru Guvernul Prefectural până la pensionare. El spunea că secretul pentru longevitate era să continue să zâmbească.

Pe locul trei se află chiar un român! Dumitru Comănescu, zis și "Nea Mitică" pentru prieteni, este al treilea cel mai bătrân om din lume. S-a născut în Provița de Jos, județul Prahova.

Inginerul agronom a fost recunoscut de Guiness Book of Records ca fiind al treilea cel mai în vârstă bărbat de pe Pământ. Are are 111 ani şi 3 luni.

„Lapte şi miere, dacă vrei să trăieşti cât mine. Aşa zicea (...) Eu cred că imunitate tot de aici a luat (…) Este în putere şi cu mintea zdravănă.”, declară una dintre vecinele acestuia.

Recomandari