Căutare Live

Dezvăluire scandaloasă despre COVID-19! Medicii și cercetătorii fac teste pe „etnici și cei din minorități”: „Este singura modalitate de a opri pandemia”

Vârstincii și persoane care aparțin minorităților etnice, au fost chemați, luni, să se ofere voluntari pentru testarea unui nou vaccin anti-COVID-19. Cum motivează medicii și cercetătorii decizia controversată?

Dezvăluire scandaloasă despre COVID-19! Medicii și cercetătorii fac teste pe „etnici și cei din minorități”

Profimedia

Medicii și cercetătorii din Marea Britanie au făcut un apel controversat la populație. Luni, autoritățile au anunțat că sunt în căutarea unor voluntari pentru testarea unui vaccin anti-COVID-19.

Dar nu oricine se poate înscrie, ci doar vârstnicii și cei din grupuri ale minorităţilor asiatice şi de culoare. Potrivit autorităților, specialiștii încearcă să găsească o formulă de vaccin ce ar oferi imunitate şi grupurilor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Până în acest moment, peste 100.000 de persoane s-au înscris ăn registrul de voluntarit, a anunțat ministerul pentru Mediul de Afaceri britanic, însă este nevoie de un număr mult mai mare de voluntari pentru a se asigura o formulă eficientă pentru cât mai multe categorii de oameni.

„Protejarea celor expuşi riscului este singura modalitate de a pune capăt acestei pandemii. Cei 100.000 de voluntari înscrişi este un început minunat, însă avem nevoie de mult mai multe persoane din medii diferite pe care să-i înrolăm în studii viitoare pentru a găsi rapid un vaccin prin care să-i protejăm pe cei care au nevoie de el”, a explicat Kate Bingham, preşedinte al UK Vaccines Taskforce.

Autoritățile britanice au făcut apel către cei de peste 65 de ani, cadre medicale, lucrători din centre de îngrijire, dar și către persoane de culoare și de origine asiatică, pentru a se înscrie ca voluntari în programul de testare.

Decizia a venit după ce, un studiu publicat în urmă cu o săptămână, a arătat că minorităţile etnice sunt de două până la trei ori mai susceptibile să fi avut COVID-19 faţă de persoanele albe din Anglia. Mai mult, un număr disproporţionat de persoane din aceste grupuri minoritare au decedat din cauza bolii.

În prezent, aproximativ 20 de vaccinuri sunt în curs de testare în studii clinice din toată lumea.

„Eu, mami, tati, femeia care m-a născut și soțul ei!”. Un copil va vedea patru părinți în fotografiile din ziua în care ... China a aprobat al doilea vaccin COVID-19, după cel al Rusiei. Ce promisiune au făcut chinezii...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri