Antena Căutare

Christine Lagarde, candidat la sefia FMI, ar putea fi anchetata pentru manipulare

Fondul Monetar International a deschis lista nominalizarilor pentru postul de director general, iar ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, pare a fi favorita in fata celorlalti aspiranti la acest post. Aceasta candidatura pare a fi umbrita insa de incalcari ale legii.

Un procuror francez a avertizat recent ca Lagarde ar putea fi anchetata pentru manipulare de catre un tribunal in cazul Bernard Tapie legat de banca Credit Lyonnais, informeaza EurActiv.

Cunoscutul om de afaceri a primit atunci suma de 420 de milioane de eurode la stat la sugestia lui Lagarde. Concret, a fost vorba de vanzarea litigioasa a firmei Adidas prin banca Credit Lyonnais, in 1993. Se spune ca vanzarea a fost subevaluata, in detrimentul omului de afaceri.

Ministrul Economiei de la acea vreme, nimeni altul decat Dominique Strauss-Kahn, a decis ca statul ii este dator lui Tapie, si nu banca. Aceeasi solutie a dat-o in 2008 si Christine Lagarde. Aceasta din urma se apara si spune intr-un interviu din "Le Figaro" ca este o incercare urata "de a fi murdarita".

Curtea de Justitie a Frantei va decide in urmatoarele saptamani daca sa investigheze rolul sau in acest caz sau nu.

Citeste si Jurnalul!

Foto: EPA

Gafa marca Bill Clinton in Muntenegru: "Ma bucur sa fiu in Macedonia!"... Combustibilul din alte doua reactoare de la Fukushima ar putea fi topit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x