Antena Căutare

Cine e Claudia Sheinbaum și cum arată familia ei. Ea este prima femeie președinte a Mexicului

Cine e și cum arată familia Claudiei Sheinbaum. Ea este primul președinte femeie al Mexicului

claudia sheinbaum Galerie
Claudia Sheinbaum este primul președinte femeie al Mexicului, intrând astfel în istorie. Rezultatele oficiale au arătat că fostul primar din orașul Mexic a câștigat cu 58% din voturi la alegerile de duminică. | Profimedia

Claudia Sheinbaum este primul președinte femeie al Mexicului, intrând astfel în istorie. Rezultatele oficiale au arătat că fostul primar din orașul Mexic a câștigat cu 58% din voturi la alegerile de duminică.

Acest lucru îi aduce peste 30% mai multe puncte în fața rivalului ei principal Xochitl Galvez, o femeie de afaceri.

Cine e Claudia Sheinbaum

Claudia Sheinbaum, în vârstă de 61 ani, îl va înlocui pe actualul președinte al Mexicului Andres Manuel Lopez, care i-a fost și mentor, la data de 1 octombrie 2024.

Articolul continuă după reclamă

Claduai Sheinbaum este căsătorită cu Jesús María Tarriba din 2023 și are o fiică din prima ei căsătorie, pe nume Mariana Imaz Sheinbaum. Fiica ei are 36 de ani și nu este deloc interesată de politică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Președintele Iranului a murit după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. Ce se întâmplă acum în Iran

Noul președinte al Mexicului este cercetătoare în domeniul energiei și a promis să continue ceea ce a început să construiască actualul președinte Andres Manuel Lopez. În timpul discursului ei de după aflarea voturilor, ea le-a promis cetățenilor că nu îi va dezamăgi.

Susținătorii ei au sărbătorit victoria primului președinte femeie din istoria Mexicului în piața Zocalo în orașul Mexic, fluturând bannere cu Claudia Sheinbaum.

Înainte să candideze la președinție, ea a fost primarul orașului Mexic, ocupând astfel unua dintre cele mai influente poziții politice din țară, poziție ce a ajutat-o să își pregătească rampa de lansare în campania ei președințială.

Citește și: Traian Băsescu a fost externat după 10 zile de spitalizare. Ce se întâmplă cu fostul președinte și ce i-ar fi recomandat medicii

Bunicii evrei ai Claudiei Sheinbaum au emigrat în Mexic din Bulgaria, fugind de naziști. Cu reușita bunicilor ei în minte, Claudia Sheinbaum a avut o carieră ilustră, devenind on de știință înainte de a face parte din viața politică.

Ea a petrecut ani de-a rândul la labolatorul de cercetare din California unde a studiat consuml de energie al poporului ei și a devenit o expertă pe subiectul schimbării climatice. Acea experiență și munca ei de activism din studenție au ajutat-o să ocupe poziția de secretar de mediu al orașului Mexic atunci când Andres Manuel Lopez a devenit primarul orașului.

În 2018 ea a devenit prima femeie primar al orașului Mexic și a continuat să ocupe această poziție până în 2023 când a renunțat la post și s-a concentrat pe campania ei prezidențială.

Mulți cetățeni s-au bucurat de succesul ei și multe femei au zis că sunt mândre de faptul că o femeie a ajuns acum la conducerea țării. Pentru multe, acest lucru era doar ceva la care visau.

Citește și: Carmen Iohannis, ținute de mii de euro în vizita în Kenya. Ce a purtat Prima Doamnă în turneu și cum a încălcat protocolul

“Înainte să avem dreptul la vot și chiar și când am dobândit acest lucru, toate votam doar pe cine ne ziceau soții noștri să votăm. Ce bine că acest lucru s-a schimbat și am putut să trăiesc așa ceva!”, a povestit Edelmira Montiel, o femeie în vârstă de 87 ani, care își amintea că femeile au avut voie să voteze la alegerile naționale abia începând din 1953.

Faptul că principalele candidate la președenție sunt femei este deja un eveniment istoric unic și multă lume a sărbătorit această reușită. Din păcate, au existat și atacuri violente iscate de cei care s-au opus.

Pe lângă faptul că cetățenii din Mexic au ales un nou președinte, ei au votat și membrii congresului, guvernatorii din 8 state, șeful guvernului din orașul Mexic și alți oficial locali din fiecare oraș al țării.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x