Antena Căutare

Traian Băsescu a fost externat după 10 zile de spitalizare. Ce se întâmplă cu fostul președinte și ce i-ar fi recomandat medicii

Traian Băsescu a fost externat din spitalul unde a stat 10 zile. Fostul președinte a fost diagnosticat cu o afecţiune pulmonară.

Colaj cu Traian Băsescu Galerie
Traian Băsescu a fost externat din spitalul unde a stat 10 zile | Hepta

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost externat pe 2 februarie 2024 de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", potrivit unor surse politice citate de Agerpres.

Fostul președinte al României a fost internat la spital săptămâna trecută, unde a ajuns cu o stare accentuată de oboseală și dificultăți de vorbire.

Traian Băsescu a fost diagnosticat cu gripă de tip A și o răceală puternică la plămâni. Conform Antena3 CNN, Băsescu a răspuns bine la tratamentul pe care l-a primit în spital, dar medicii i-ar fi recomandat să aibă și acasă un aparat de oxigen, pe care să îl utilizeze atunci când simte că nu respiră foarte bine.

Europarlamentarul Eugen Tomac a precizat că a vorbit cu fostul președinte când a fost internat în spital.

Ce i-ar fi recomandat medicii lui Traian Băsescu, după cele 10 zile petrecute în spital

„Din nefericire, este în această situație, dar l-am contactat tocmai pentru a asigura că, noi cei care i-am fost alături dintotdeauna, rămânem alături și îi dorim multă sănătate. Eu am apreciat că mi-a răspuns. Este un om care are o voce inconfundabilă și este întotdeauna plin de bună dispoziție. De data aceasta, nu era la fel și de aceea n-am insistat (...) Domnul președinte a anunțat de foarte, foarte mult timp că nu mai face politica activă și, într-un fel, într-un mod absolut natural, știam că nu-și mai dorește o competiție politică”, a mai precizat Tomac.

Citește și: Ce venituri a încasat Traian Băsescu, fostul președinte al României, potrivit declarației de avere

Medicii i-ar fi recomandat lui Traian Băsescu să aibă și acasă un aparat de oxigen.

Traian Băsescu a mai avut probleme medicale

Traian Băsescu a mai avut probleme medicale. În martie 2022, la puţin timp după decizia instanţei supreme privind colaborarea sa cu Securitatea, el a fost internat la spital în Bruxelles, speculaţiile la acel moment fiind că ar fi avut probleme cardiace.

În 2006, el a fost supus unei operaţii de hernie de disc, iar în 2020 a declarat că a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe la nivelul aortei, într-un spital din Paris, fără a preciza însă momentul intervenţiei.

După decizia defintivă referitoare la colaborarea sa cu fosta Securitate şi declaraţiile făcute în contextul mutării sale din vila de protocol de care beneficia în calitate de fost preşedinte şi la care a fost nevoit să renunţe, Traian Băsescu, care este europarlamentar PMP, nu a mai avut apariţii publice.

Citește și: Maria Băsescu a dezvăluit cu ce se ocupa înainte de a-l cunoaște pe Traian Băsescu: „Îmi plăcea compania”. Cum s-au cunoscut soții

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x