Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

”Clipe de coșmar.”Cum s-a văzut furtuna din Halkidiki, Grecia, prin ochii românilor

Furtuna devastatoare din Halkidiki, Grecia, a ucis șase oameni și a rănit alți cel puțin 30 de oameni. Printre aceștia se aflau și români, iar cei care au supraviețuit au declarat că au fost clipe de coșmar.

Furtuna Halkidki Grecia

Furtuna devastatoare din Halkidiki, Grecia, a ucis șase oameni și a rănit alți cel puțin 30 de oameni. Printre aceștia se aflau și români, iar cei care au supraviețuit au declarat că au fost clipe de coșmar.

Furtuna din Halkidiki, Grecia a făcut mai multe victime. Printre acestea se află și doi turişti români, mamă şi fiu.

Băiatul, în vârstă de opt ani, şi mama sa, de 54 de ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant - Nea Plagia - s-a prăbuşit din cauza vântului. Copilul a fost dus de urgenţă la spital, dar nu a mai putut fi salvat.

Furtuna în Grecia. 20 de minute de coșmar în Halkidiki

Tornada din Halkidiki, Grecia, a durat aproximativ 20 de minute, potrivit unor martori intervievaţi de postul public grec de televiziune ERT.

Pe lângă cei doi români, un rus şi fiul său în vârstă de doi ani au fost ucişi la un hotel, în urma căderii unui copac, în staţiunea balneară Kassandra, la aproximativ 70 de kilometri de Salonic, al doilea cel mai important oraş din Grecia, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

”Ne-a surprins pe toți, turiști și localnici, ne-am refugiat pe o terasă. Între timp acoperișul a fost luat de vânt, au fost sparte geamurile, s-au dărâmat stâlpii care susțineau terasa. Au fost clipe de coșmar. Aproximativ 30 de minute a durat tot. Nu avem electricitate, peste tot sunt copaci smulși din rădăcină. Holurile exterioare sunt inundate. Vom mai sta două zile, momentan s-a liniștit acum, plouă liniștit. Nu s-a întâmplat nimic la mașini, sperăm să ajungem cu bine în țară”, a spus un turist român” la Antena 3.

La Propontida, o localitate situată în apropiere de Halkidiki, un cuplu ceh a murit după ce rulota în care se afla a fost luată de vânt.

Presa locală descrie furtuna violentă din Halkidki, Grecia, drept una „fără precedent” și „extrem de neobișnuită” pentru acestă perioadă a anului.

”Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva. A fost dintr-odată, atât de brusc”, a declarat Athansios Kaltsas, directorul unui centru medical unde au fost transportați mulți dintre răniți.

Emily Kishtoo, o britanică din Surrey, se aflat la o petrecere pe plajă cu familia ei, când a lovit furtuna din Hakidiki, Grecia.

„A venit efectiv de nicăieri. Fulgerele au brăzdat plaja pe care ne aflam și au creat haos. Oamenii alergau și țipau, încercând doar să se pună la adăpost”, a declarat ea pentru BBC.

Ea spune că personalul de la hotelul unde locuia împreună cu copiii ei, în vârstă de trei și cinci ani, i-au condus în zona zona unui bar, care ulterior a început să se inunde.

„Mulți copii au plâns, evident foarte speriați”, a afirmat turista britanică.

Numărul victimelor române din Halkidiki, Grecia, confirmat de MAE

”Consulatul General al României la Salonic are în atenţie evenimentele legate de incidentul petrecut la data de 11 iulie, în Halkidiki, Grecia, în urma căruia doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi altul a fost rănit. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate, identitatea şi starea de sănătate a persoanei rănite”, anunţă MAE.

Citește și: Imagini din zona turistică Halkidiki, măturată de inundaţii

MAE: Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, în urma furtunii din nordul Greciei

Furtună devastatoare în Grecia! O femeie și un copil din România, aflați în vacanță, au murit