Antena Căutare

Conflict maritim intre Regatul Unit si Argentina. Sud-americanii au interzis vaselor britanice sa acosteze in porturile lor

Liderii armatei Marii Britanii au reluat planurile de aparare a insulelor Falkland, dupa ce Argentina a interzis vaselor apartinand insulelor britanice sa acosteze in porturile sale.

Dupa cum relateaza Daily Mail, decizia luata de guvernul argentinian este sustinuta si de alte tari sud-americane, precum Uruguay, Paraguay si Brazilia.

Oficialii argentinieni, in frunte cu presedintele Cristina Fernandez de Kirchner, se tem ca regatul britanic vrea sa le fure resursele naturale, folosindu-se de forta armata. Recent, in zona insulelor din Atlantic, care au apartinut candva Argentinei au fost descoperite resurse importante de gaze naturale si petrol.

Argentinienii se simt amenintati si de faptul ca anul viitor Printul William va fi detasat timp de sase luni ca si pilot pe un portavion britanic din Atlanticul de Sud.

Diplomatii britanici au cerut oficialilor argentinieni sa organizeze o intalnire in care sa li se explice motivul pentru care au interzis acostarea vaselor care se afla sub patrimoniul insulelor Falkland. Dupa razboiul din 1982, in care britanicii au preluat insulele de la statul sud-american, Argentina nu a incetat sa isi exprime nemultumirea si aversiunea fata de regat.

Daca se va ajunge la concluzia ca Argentina reprezinta o amenintare militara, armata Marii Britanii este pregatita sa raspunda in timp foarte scurt.

Foto: COLLECT

Irak: 57 de morti in cele mai puternice atacuri dupa retragerea americanilor... Coreea de Nord: obligati sa-l boceasca pe Kim Jong-il de trei ori pe zi...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x