Antena Căutare

Conflict maritim intre Regatul Unit si Argentina. Sud-americanii au interzis vaselor britanice sa acosteze in porturile lor

Liderii armatei Marii Britanii au reluat planurile de aparare a insulelor Falkland, dupa ce Argentina a interzis vaselor apartinand insulelor britanice sa acosteze in porturile sale.

Dupa cum relateaza Daily Mail, decizia luata de guvernul argentinian este sustinuta si de alte tari sud-americane, precum Uruguay, Paraguay si Brazilia.

Oficialii argentinieni, in frunte cu presedintele Cristina Fernandez de Kirchner, se tem ca regatul britanic vrea sa le fure resursele naturale, folosindu-se de forta armata. Recent, in zona insulelor din Atlantic, care au apartinut candva Argentinei au fost descoperite resurse importante de gaze naturale si petrol.

Argentinienii se simt amenintati si de faptul ca anul viitor Printul William va fi detasat timp de sase luni ca si pilot pe un portavion britanic din Atlanticul de Sud.

Diplomatii britanici au cerut oficialilor argentinieni sa organizeze o intalnire in care sa li se explice motivul pentru care au interzis acostarea vaselor care se afla sub patrimoniul insulelor Falkland. Dupa razboiul din 1982, in care britanicii au preluat insulele de la statul sud-american, Argentina nu a incetat sa isi exprime nemultumirea si aversiunea fata de regat.

Daca se va ajunge la concluzia ca Argentina reprezinta o amenintare militara, armata Marii Britanii este pregatita sa raspunda in timp foarte scurt.

Foto: COLLECT

Irak: 57 de morti in cele mai puternice atacuri dupa retragerea americanilor... Coreea de Nord: obligati sa-l boceasca pe Kim Jong-il de trei ori pe zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x