Consilierul lui Donald Trump acuză China pentru pandemia de coronavirus: "Ar trebui să plătească, vrea să câștige bani din realizarea unui vaccin!"

Peter Navarro, consilier pe probleme comerciale la Casa Albă, a lansat acuzații la adresa Chinei cu privire la faptul că nu a făcut publice informații despre infecțiile cu noul coronavirus de îndată ce le-a avut. Ba mai mult, acesta susține că motivul pentru care a făcut asta a fost faptul că și-a dorit să câștige timp pentru a crea un vaccin. 

”Unul dintre motivele pentru care poate nu ne-au dat datele pentru acest virus e că sunt în cursa pentru acest vaccin. Cred că e vorba de o cursă de afaceri”, a spus Peter Navarro.

Ba mai mult, el este de părere că virusul a apărut într-un laborator din China.

”Este vorba de laboratorul din China, de unde a apărut virusul, pe care l-au ascuns. În acea perioadă de șase săptămâni, sute de mii de cetățeni din Wuhan au putut să urce în avioane, să călătorească prin întreaga lume. Mi se pare dezgustător faptul că au luat toate măștile, mănușile, echipamentele pe care le-au găsit în lume. Tocmai de aceea, la New York sau în alte părți, nu au mai existat măști.

Ultimă oră! Noi decese înregistrate în România: 524 morți în total! Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 se apropie de 10.000

Și acum profită, în mod josnic, de această criză cerând pentru măști de 50 de cenți prețuri de 3-4 dolari. Nu numai că îi ucid pe americani și pe oamenii din întreaga lume, ci fac și alte lucruri rele. Mă uimește că democrații și presa națională nu și-au dat seama de aceste lucruri. Constatăm că, după cum a spus și președintele Trump, China este o amenințare. E ceva cât se poate de trist. În orice caz, cred că China ar trebui să plătească", a spus consilierul Casei Albe într-un interviu pentru Fox News.

Coronavirus în Statele Unite ale Americii, bilanț oficial

Numărul morţilor în ultimele 24 de ore din cauza Covid-19 a crescut brusc, marţi, în Statele Unite, ajungând la o valoare-record: 2.804 de decese. Este cel mai grav bilanț înregistrat în SUA într-o singură zi, de la izbucnirea pandemiei, și vine după ce în precedentele trei zile fusese cu mult mai scăzut, neatingând pragul de 2.000 de decese, potrivit datelor culese de worldometers.org.

Români plecați la cules de sparanghel în Germania, revoltați de banii primiți: ”Doamnă dragă, am venit la muncă pentru 13 euro, nu să fim sclavi pe 65 de eurocenți!”

Pe de altă parte, numărul cazurilor nou depistate de infectare cu coronavirus a crescut cu 25.985, dar nu reprezintă un vârf. Se depășește însă un prag psihologic, de 800.000 de cazuri. Astfel, până în prezent, Statele Unite au depistat 818.744 de persoane pozitive la noul coronavirus. Dintre acestea, 45.318 au murit (19.693 la New York), fiind de departe țara cel mai greu lovită în această pandemie.

Practic, în nici două luni, Statele Unite au înregistrat o treime din cazurile depistate la nivel mondial (care au depășit pragul de 2,5 milioane).

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri