Antena Căutare

Români plecați la cules de sparanghel în Germania, revoltați de banii primiți: ”Doamnă dragă, am venit la muncă pentru 13 euro, nu să fim sclavi pe 65 de eurocenți!” 

Românii plecați la cules de sparanghel în Germania nu o duc deloc bine, iar acum mai mulți oameni au solicitat, în cadrul unui filmuleț făcut public pe Facebook, să se întoarcă acasă. Aceștia se plâng că sunt ținuți închiși și nu primesc mâncare. 

Români plecați la cules de sparanghel în Germania, revoltați de banii primiți: ”Doamnă dragă, am venit la muncă pentru 13 euro, nu să fim sclavi pe 65 de eurocenți!” 
Români plecați la cules de sparanghel în Germania, revoltați de banii primiți: ”Doamnă dragă, am venit la muncă pentru 13 euro, nu să fim sclavi pe 65 de eurocenți!”

În imaginile făcute publice pe internet se poate auzi cum o femeie î reproșează alteia, care este reprezentant al fermierului din Germania, că i-a fost reținut cartea de identitate.

De asemenea, în imagini apar și alți români care sunt nemulțumiți atât de banii oferiți de fermier, dar și de faptul că le-au fost reținute cărțile de identitate și nu primesc mâncare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Astfel, ei îi reproșează femeii că deși s-au înţeles să primească 13,30 Euro pe oră, aceştia au aflat la faţa locului că vor primi 0,65 Euro/KG cules, motiv pentru care au refuzat să meargă la muncă.

Ultimă oră! Noi decese înregistrate în România: 519 morți în total! Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 se apropie de 10.000

Ba mai mult, de cealaltă parte, reprezentanta fermierului le explică că trebuie să plătească 300 de euro pentru a-și primi actele înapoi și pot merge oricând la muncă. Suma ar reprezenta costul transportului până în Germania şi al cazării asigurate de fermierul neamţ. În replică, românii îi spun că nu asta a fost înţelegerea în momentul când au plecat din România şi îi spun că trebuie să îi trimită înapoi acasă cu avionul.

Alți români s-au plâns de condițiile în care muncesc

Această situație nu este, însă singulară. Alți romîni plecați la muncă, în Germania, s-au plâns de condițiile în care muncesc.

„Vă scriu pentru că suntem într-o mare dilemă, suntem în locul în care a murit acel bărbat din Suceava, aici nu sunt condiții de protecție, sunt oameni în izolare care muncesc singuri pe câmp. Astăzi a izolat o echipă întreagă de oameni, aici este o femeie care se simte rău și așteaptă medicul de azi dimineață și nu vine nimeni să o vadă. Se lucrează și în hală la sortat sparanghel, aici oamenii stau unul lângă altul, avem măști pe care le purtăm de 5 zile. Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers apoi la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția să le spună că e totul bine. Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete”, a povestit pentru Monitorul de Suceava o femeie plecată la cules de sparanghel.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

Femeia a mai spus că în ferma în care lucrează sunt circa 500 de muncitori, cei mai mulți din județul Suceava.

Muncitorii spun reprezentanții firmei sucevene prin intermediul căreia au ajuns în Germania la cules de sparanghel le-au transmis să-și vadă de lucru, iar apoi nu au mai răspuns la telefon.

Diploma de Bacalaureat, acordată pe baza mediilor elevilor din anii de studiu?! Ce spune șeful sindicatului profesorilor... Ministrul Educației, noi declarații despre revenirea elevilor la cursuri: ”Anul școlar s-ar putea prelungi!” Ce se întâm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x