Antena Căutare

Coreea de Sud si SUA au lansat manevrele Key Resolve

Amenintarile formulate la sfarsitul saptamanii de Phenian, potrivit carora va riposta printr-un "razboi sacru", nu au intimidat Coreea de Sud si Statele Unite, care au lansat luni manevre militare comune de mare anvergura, a anuntat un purtator de cuvant al armatei de la Seul, conform Mediafax.

Potrivit aceleasi surse pentru manevrele Key Resolve au fost mobilizati 200.000 de soldati sud-coreeni si 2.100 de soldati americani.

Key Resolve, prevazut sa dureze pana la 9 martie, va fi urmat de vaste exercitii pe mare, pe uscat si aeriene, denumite Foal Eagle, pana la 30 aprilie.

Inaintea acestor manevre, Kim Jong-un, noul lider al Coreei de Nord, a vizitat doua unitati militare, a relatat duminica presa oficiala nord-coreeana.

El a inspectat cel de-al patrulea batalion, care a bombardat insula Yeonpyeong in noiembrie 2010, omorand patru sud-coreeni si provocand o grava criza internationla.

Zona "este un loc fierbinte unde poate izbucni in orice moment un razboi din cauza provocarilor iresponsabile ale inamicului in vederea unei agresiuni ", a declarat noul lider, care i-a succedat tatalui sau decedat la 17 decembrie, potrivit agentiei oficiale KCNA.

Comisia Apararii Nationale din Coreea de Nord a apreciat sambata ca aceste manevre sunt marca "unei isterii razboinice de neiertat" si a anuntat ca armata si poporul le vor "contracara" cu "un razboi sacru, dupa propriul model".

Armata americana a afirmat intr-un comunicat ca Phenianul a fost informat in urma cu o luna despre datele manevrelor si "natura lor neprovocatoare".

foto:EPA/ Intact Images

WikiLeaks publica 5 milioane de e-mailuri ale unei societati private de informatii secrete... VIDEO! Accident feroviar in Canada: 3 morti si 40 de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x