Antena Căutare

Cotidianul The Washington Post, vandut pentru 250 milioane de dolari

Fondatorul si directorul executiv al reatail-urului Amazon, Jeff Bezos, a cumparat celebrul ziar american The Washington Post, pentru 250 de milioane de dolari

Oficialii cotidianului au anuntat ca au ajuns la un acord cu Jeff Bezos, care va intra in posesia cotidianului The Washington Post, in aproximativ doua luni, atunci cand tranzactia va fi incheiata. Bezos va fi unicul proprietar, iar grupul Amazon nu va avea niciun rol in aceasta afacere.

Proprietarul Amazon, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, nu va pastra numele publicatiei, care este recunoscuta la nivel mondial datorita scandalului Watergate, din anii `70, sau, recent, dezvaluirii programului de spionaj masiv sub administratia lui Obama. Deocamdata, nu a fost stabilit ce nume va avea, dar va continua sa fie tranzactionata la bursa, fara a mai include in portofoliul sau cotidianul.

Bezos a descris aceasta publicatie drept “o institutie importanta” si si-a luat angajamentul de a fi o “carte deschisa” in relatiile cu angajatii, dar si de a mentine valorile acestei publicatii.

The Washington Post este cel mai mare ziar din Washington, SUA si, in acelasi timp, una dintre cele mai vechi publicatii ale orasului, fiind infiintata in 1877. A apartinut timp de mai multe generatii familiei Graham, insa odata cu criza a fost foarte afectat. Veniturile publicatiei au scazut cu 7 la suta anul trecut, la 581,7 milioane de dolari, fata de 622,5 milioane de dolari in 2011.

Amazon este o companie americana de comert online, ce are sediul in Seattle, Washington. Aceasta afacere a inceput cu vanzarea online de carti, iar pe parcurs s-a devoltat, fiind comercializate produse VHS, DVD, CD-uri cu muzica, programe de calculator, electronice, imbracaminte, mobilier si jucarii.

Foto: hepta

Marea Britanie a evacuat ambasada din Yemen, SUA au ridicat nivelul de alerta terorista... Un server apartinand NSA s-ar afla si in Romania!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x