Antena Căutare

Criza continua in Europa: Sindicatele portugheze si marinarii greci au intrat in greva generala

Recesiunea se face simtita din nou in Europa. Sindicatele portugheze au intrat in greva generala din cauza taierilor salariale din sectorul bugetar si a inghetarii pensiilor. Probleme sunt si in Grecia unde Federatia Elena a Marinarilor a paralizat transportul maritim catre insule.

Planul de austeritate al guvernului portughez scoate lumea in strada. Principalele sindicate de la Lisabona au anuntat manifestatii de amploare in semn de protest fata de taierea salariilor bugetare cu 5 la suta si inghetarea pensiilor.

"Vrem sa amintim ca pietele financiare nu pot conduce lumea. Oamenii au un punct de vedere si vor protesta pentru drepturile lor", au spus liderii de sindicat.

Protestele vin intr-o perioada grea pentru guvernul de la Lisabona. Specialistii europeni spun ca Portugalia ar putea fi a treia tara europeana, dupa Grecia si Irlanda, care are nevoie de un plan de salvare.

Probleme sunt in continuare si in Grecia. Transportul maritim catre insule a fost paralizat chiar in ziua in care oficialii FMI au aprobat a treia transa a imprumutului de 110 miliarde de euro.

Oficialii FMI au avertizat Grecia ca va trebui sa depuna eforturi mai mari si sa mentina masurile de austeritate pentru a primi un alt imprumut.

Cine va fi liderul mondial peste un deceniu? China... Grecia primeste a 3-a transa a imprumutului de la UE si FMI in ciuda problemelor fiscale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x