- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Există îngrijorarea că sistarea temporară a lucrărilor, în procesul de restaurare de peste un miliard de euro, ar putea duce la prăbușirea unor structuri ale Catedralei Notre-Dame.
Lucrările ar fi trebuit să fie reluate chiar înainte de a izbucni pandemia de coronavirus. Din păcate, și o ceremonie ce ar fi trebuit să aibă loc, joi, pentru a marca împlinirea unui an de la incendiu, a fost anulată, potrivit The Mirror.
În Vinerea Mare, de Paștele catolic, șapte persoane au avut permisiunea să intre în Catedrala Notre-Dame, pentru un moment special. Mai multe detalii, aici.
Ce s-a „reparat” la Catedrala Notre-Dame din Paris, într-un an
Într-un an de la incendiu, la Catedrala Notre-Dame din Paris s-au pus protecții la vitralii – din plastic sau plase din funii, unele vitralii au fost demontate și s-a adăpostit de apă partea catedralei ce a rămas fără acoperiș.
În plus, părțile căzute din tavan au fost îndepărtate din catedrală cu roboți telecomandați, arcurile gotice din exterior au fost toate ranforsate și stabilizate cu osaturi din lemn și s-a instalat pe șantier o uriașă macara de aproape 80 de metri înălțime.
Demontarea schelei ce era deasupra acoperișului în momentul incendiului – și care a rămas în picioare dar a fost deformată și este instabilă – ar fi trebuit să înceapă pe 23 martie. Urma să se construiască o altă schelă, deasupra.
Operațiunea va fi reluată deîndată ce șantierul se va redeschide și va dura patru luni de zile. De abia după ce va fi demontată complet această uriașă schelă se va putea spune că Notre-Dame este în afara oricărui pericol.
Citește și: Incendiu uriaș. Aprilie. Catedrală gotică. Aceeași vârstă cu Notre-Dame. De ce e neagră ”Biserica Neagră?”
Arhitecții și inginerii lucrează la diverse soluții pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame și redarea ei în folosință pe 16 aprilie 2024, când este promis, de generalul Georgelin, un Te Deum.
Reamintim că în urmă cu un an, în seara de 15 aprilie 2019, un incendiu mistuia șarpanta din lemn a acoperișului catedralei Notre-Dame din Paris. Două ore după declanșarea focului, celebrul turn din plumb se prăbușea. A fost nevoie de intervenția a 400 de pompieri și 15 ore pentru a stinge complet incendiul, ce ar fi pornit de la un muc de țigară nestins sau de la un scurt-circuit.
"Moartea nu este sfârşitul vieţii!" Ţara unde cei morţi din cauza COVID-19 sunt trecuţi pe lista celor recuper... Creşe, grădiniţe şi şcoli primare, redeschise în Danemarca, la o lună după ce au fost închise din cauza covid-19...