Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

S-a aflat! De ce au murit, de fapt, peste 96% dintre cei infectați cu noul coronavirus, în Italia: „Există un profil comun”

Autoritățile italiene au făcut public primul raport ce arată, fără nicio urmă de îndoială, cum s-a ajuns la miile de decese din perioada pandemiei de COVID-19.

S-a aflat! De ce au murit, de fapt, peste 96% dintre cei infectați cu noul coronavirus, în Italia: „Există un profil comun”

Profimedia

Este COVID-19 atât de periculos? În cazul unui organism sănătos, răspunsul ar putea fi, în cele mai multe cazuri, NU. Autoritățile italiene au făcut publice concluziile unui raport ce a analizat evoluţia focarului de COVID-19 din ultimele luni.

S-a observat că aproximativ 96% dintre decesele cauzate de coronavirus, în Italia, s-au înregistrat la persoane cu afecţiuni medicale anterioare, arată datele institutului de sănătate ISS din Italia.

„Ultimele cifre arată că noile cazuri şi decese au un profil comun: în mare parte persoane în vârstă cu boli anterioare”, a declarat şeful ISS, Silvio Brusaferro, în cadrul unei conferinţe de presă, vineri.

Citește și:

„Îmi oferea 30 de milioane să spun că soțul a murit de coronavirus” Familia „decesului 1.027”, mituită de autorități?! Acuzații halucinante la Botoșani

În Italia, focarul de COVID-19 al Europei, vârsta medie a celor infectați a fost de 62 de ani, 30% dintre pacienți având sub 50 de ani.

Pe 25 mai, doar 1,1% dintre cazuri erau persoane sub 50 de ani, în timp ce mai mult de jumătate din totalul cazurilor (57%) aveau peste 80 de ani.

Citește și:

Cum se va manifesta al doilea val de COVID-19 în România? Medicul Adrian Marinescu, veștile pe care le așteptam: „Ar trebui să se întâmple următoarea situaţie”

Potrivit ISS, 4,1% dintre persoanele care au murit din cauza Covid-19 nu au avut patologii preexistente şi aproape 60% dintre victime sufereau de cel puţin trei boli. Peste 68% dintre cei care au murit sufereau de hipertensiune arterială, aproximativ 30% au avut diabet şi 28% au suferit de boli de inimă, se arată în raportul citat de Bloomberg.

Recomandari