Antena Căutare

Descoperire impresionantă făcută în Columbia: A fost găsită epava corabiei spaniole, ce are la bord o comoară de un miliard de lire

Președintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a anunțat, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter, că a fost descoperită epava corabiei San Jose, care s-a scufundat în Marea Caraibilor, în 1708.

Președintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a anunțat, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter, că a fost descoperită epava corabiei San Jose, care s-a scufundat în Marea Caraibilor, în 1708.

”Veste mare! Am găsit epava corabiei San Jose. Mâine voi furniza mai multe detalii despre această descoperire, în cadrul unei conferințe de presă!”, a scris președintele Columbiei pe contul personal de Twitter.

Descoperirea aceasta este una cu totul și cu totul grandioasă, căci corabia de război spaniolă, care s-a scufundat pe coasta Cartagenei ar conține o adevărată comoară, între care se regăsesc monede de aur și argint, dar și alte pietre prețioase, aceasta fiind estimată la un miliard de lire.

Conform El Pais, corabia, care se îndrepta către Spania, pe ruta Panama – Cartagena – Havana, trasporta o încărcătură uriașă, ce a fost estimată de arheologii marini columbieni la 5.000 de milioane de monede de aur și argint, smaralde și lingouri de aur și argint. Vasul, care făcea parte din flota Regelui Philip al V-lea, a fost atacat, în 1708, de nave britanice și s-a scufundat în Marea Caraibilor, în apropierea portului din Cartagena.

Ani la rând, dreptul de proprietate asupra corabiei a fost disputat, după scufundare, între Columbia și Sea Search Armada, o companie americană specializată în recuperarea epavelor. Totuși, în urma unui proces, s-a stabilit că orice comoară găsită la bordul corabiei San Jone aparține Columbiei. Mai mult de atât, ulterior, în cadrul unui proces desfășurat în SUA, instanța a declarant vasul drept proprietate a Columbiei.

Sursa: El Pais

Pământul s-a zguduit! Un cutremur de magnitudine 7,1 s-a produs în sudul Oceanului Indian... Tragedie pe o platformă petrolieră. Cel puțin 32 de muncitori au murit într-un incendiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x