Antena Căutare

Deutche Welle: Protestele din Romania, o amenintare mai mare pentru Opozitie decat pentru Guvern

Intr-o ampla analiza a miscarilor de strada din Romania, jurnalistii de la Deutsche Welle apreciaza ca manifestatiile dominate de problematica economica reprezinta o mai mare amenintare pentru partidele din Opozitie decat pentru Guvern.

Deutsche Welle afirma ca, fireste, "Opozitia are de castigat in urma protestelor", dar subliniaza ca riscurile ar putea fi mai mari decat beneficiile.

"Nimic nu este mai periculos pentru Opozitie acum decat sa se identifice cu insurectia strazii. USL a facut eforturi mari sa formuleze un program de guvernare sobru si plauzibil care, sa impace exigentele macro-economice cu nevoia unui impuls in economie, dar insurectia, impulsul necontrolat al strazii risca sa duca lucrurile intr-o alta directie", se apreciaza in analiza DW.

De asemenea, jurnalistii apreciaza ca "programul economic al USL, care de aproximativ un an de zile a ramas neschimbat, conserva tintele mici ale deficitului bugetar, dar propune in schimb relaxarea fiscalitatii. Oricat ar parea de surprinzator, programul USL este in anumite privinte mai liberal decat programul guvernului actual axat pe constrangere si prudenta maxima (...) Iar Opozitia pare constienta ca dupa alegeri nu va putea organiza un nou banchet de sarbatoare, dar presiunile sunt mari si ele sunt amplificate de propria retorica".

"Manifestatiile din aceste zile, dominate in mod difuz de problematica economica, sunt de aceea o amenintare mai mare pentru Opozitie decat pentru Guvern", concluzioneaza DW.

Foto: Intactimages

Zeci de romani au iesit in strada si la Londra!... O tanara de pe vasul de croaziera esuat, nepoata unei victime de pe Titanic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x