Antena Căutare

Doi irakieni implicati in rapirea ziaristilor romani, condamnati la inchisoare pe viata

Doi barbati implicati in rapirea celor trei jurnalisti romani, in Irak, in 2005, au fost condamnati la inchisoare pe viata de un tribunal irakian. Cei doi barbati au fost identificati cu initialele A.A. si A.Y.

"Curtea a gasit motive convingatoare pentru a lua aceasta decizie, pe baza confesiunilor, a dovezilor si proiectului (de rapire)"


Marie Jeanne Ion, Sorin Dumitru Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost rapiti in martie 2005 si eliberati doua zile mai tarziu.

In acest caz, Omar Hayssam, un om de afaceri siriano-roman, a primit o sentinta de 20 de ani de inchisoare din partea unui tribunal roman. Hayssam a fost condamnat pentru ca a comandat rapirea. A fost arestat si incarcerat in Romania in mai 2005, fiind eliberat din motive medicale. Dupa un an de la eliberare, a fugit din tara.

In noiembrie 2010 , presedintele sirian Bashar al-Assad a declarat ca Omar Hayssam ispaseste o pedeapsa intr-o inchisoare siriana. Romania si Siria au semnat in acea perioada un tratat de extradare.



foto: smh.com.au

Peru: Sapte tone de droguri au fost distruse prin incinerare... Vladimir Putin va candida la alegerile prezidentialele din martie 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x