Antena Căutare

Egipt: Proteste violente fata de presedintele Mubarak si guvernul sau

Autoritatile egiptene au avut nevoie de gaze lacrimogene pentru a separa protestantii adunati marti in centrul capitalei Cairo, unde a avut loc o demonstratie violenta impotriva presedintelui Hosni Mubarak, informeaza Huffington Post.

Mii de egipteni au manifestat impotriva conducerii statului, intr-un spectacol de forta rar intalnit, inspirat de demonstratiile tunisienine, care au dus la indepartarea presedintelui in aceasta luna.

Initial, politia a folosit un tun de apa, in aceeasi locatie intr-o piata principala din Cairo, pentru a combate eventaule atacuri din partea multimii nemultumite.

Egiptenii si-au exprimat dezacordul fata de cresterea preturilor, a saraciei si a conducerii autoritare a presedintelui Hosni Mubarak (82 de ani), care se afla la putere de trezeci de ani.

Potrivit unor surse interne, populatia crede ca el isi pregateste fiul- Gamal- pentru a prelua in viitor conducerea.

Sursa: Antena3

Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter in Tadjikistan... Ministrul ungar de Interne: Romania este pregatita sa adere la Schengen, Bulgaria nu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x