Antena Căutare

El Pais a publicat o fotografie falsa cu Hugo Chavez intubat. Publicatia, data in judecata de guvernul venezuelean

Cotidianul spaniol El Pais a publicat ieri, pe prima pagina, o fotografie cu un pacient intubat, prezentat ca fiind Hugo Chavez. Imaginea s-a dovedit a fi un fals, iar conducerea ziarului a retras-o de pe site-ul oficial si a oprit vanzarea publicatiei.

In urma gafei comise de El Pais, guvernul venezuelean a anuntat ca va incepe o actiune in instanta impotriva publicatiei, relateaza Antena 3. Aceasta a prezentat scuze cititorilor, dar acestea au fost considerate insuficiente de oficialii de la Caracas: „El Pais le cere scuze cititorilor pentru prejudiciul provocat si a deschis o ancheta pentru a determina circumstantele in care s-a produs incidentul si greselile care au putut fi facute in verificarea fotografiei”.

Imaginea in care s-a spus ca ar fi presedintele Hugo Chavez, internat intr-un spital din Cuba, a fost furnizata de agentia Gtres Online. Ziarul a publicat poza cu mentiunea ca nu „a fost in masura sa verifice in mod independent circumstantele, locul si data la care a fost realizata imaginea”.

Ministrul Informatiilor din Venezuela, Ernesto Villegas, a precizat pe Twitter ca imaginea ar fi o captura dintr-o inregistrare cu o interventie chirurgicala pe un bolnav de acromegalie.

Foto: Twitter

E pe bune! Prima femeie miliardar din Africa: Este fiica presedintelui din Angola... Canada, lovita de cel mai mare val de frig din ultimii 50 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x