Antena Căutare

Europa de Sud protesteaza: 100.000 de oameni au iesit pe strada in Spania. Grecii se aduna in centrul Atenei

100.000 de manifestanti cu drapele rosii protesteaza duminica in Spania fata de masurile de reforma din domeniul muncii. Aceasta este prima reactie a cetatenilor la politica Guvernului conservator ce spera sa reduca, astfel, somajul de 23%. Masura centrala a programului adoptat este o scadere cu 22% a salariului minim. Sute de persoane se pregatesc de proteste si in centrul Atenei.

La Madrid, manifestantii au traversat centrul capitalei purtand pancarte pe care se putea citi „nu reformei din domeniul muncii care este nedreapta, ineficienta, inutila" sau „nu reformelor si taierilor bugetara. Greva generala".

Manifestatii au fost programate pentru 57 de orase spaniole. "Bancheri, hoti, dati inapoi milioanele", strigau manifestantii la Barcelona.

Proteste si in Grecia


Sindicatul elen privat GSEE si cel public Adedy s-au mobilizat „sa lupte impotriva austeritatii" si sa protesteze fata de „cerintele inacceptabile" ale creditorilor care „incalca dreptul la munca si conventii colective".

Sute de persoane au inceput sa se adune in centrul Atenei la apelul sindicatelor, pentru a manifesta impotriva masurilor de austeritate adoptate de Grecia pentru a-si asigura un al doilea plan de ajutor pentru zona euro, conform AFP.

Foto: EPA/Intact Images

Romanii, pe locul doi in topul infractorilor straini din Londra, dupa polonezi... FOTO! Sarkozy si Merkel, personaje de carnaval in Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x