Antena Căutare

Amenințare pentru Europa! Deşeurile nucleare radioactive, o cauză a îmbolnăvirilor cu cancer

Un raport prezentat miercuri,în Germania, spune că peste 60.000 de tone de deşeuri nucleare radioactive sunt în prezent stocate în facilităţi provizorii în Europa, în timp ce capacităţile de stoc au ajuns la limită şi nu au fost încă elaborate soluţii pe termen lung.

Europa nu mai are unde să depoziteze deșeurile nucleare! Cei mai mari producător de astfel de deșeuri sunt Franţa, Marea Britanie, Ucraina şi Germania. Aceste țări produc peste trei sferturi din deşeurile nucleare existente în Europa, potrivit unui studiu întocmit parţial pe baza datelor furnizare de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), scrie Fanatik.ro

Un raport prezentat miercuri de Fundaţia Heinrich Boell din Germania, afiliată Partidului Verzilor, spune că peste 60.000 de tone de deşeuri nucleare radioactive sunt în prezent stocate în facilităţi provizorii în Europa, în timp ce capacităţile de stocare a acestora au ajuns la limită.

Centralele atomoelectrice oferă pentru multe state europene o sursă importantă de energie, dar în acelaşi timp şi controversată. Susţinătorii energiei nucleare o consideră o bună alternativă faţă de combustibilii fosili poluanţi, în timp ce adversarii ei avertizează asupra deşeurilor nucleare, care pot rămâne mii de ani radioactive, prin urmare pot îmbolnăvi oamenii de cancer, scrie aceeași sursă.

foto: libertatea.ro

Coronavirus, bilanț China: cel puțin 636 de morți și peste 30.000 de persoane infectate. Situaţia se înrăutăţeşte pe zi ... Charlie Hebdo a lansat un premiu de satiră pentru tinerii ilustratori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x