Antena Căutare

Eurostat: Romania, cea mai mare inflatie din UE in ianuarie

Potrivit datelor Eurostat, din cauza cresterii preturilor de consum din ianuarie, cu 7%, tara noas­tra s-a plasat, comparativ cu prima luna din 2010, pe primul loc in Uniunea Europeana, in con­ditiile in care, la nivel comunitar, inflatia s-a situat la 2,7%.

De asemenea, in decembrie 2010 preturile de consum din Romania s-au majorat cu 7,9%, cel mai ridicat nivel din UE, acolo unde indicatorul a consemnat tot 2,7%.

In topul celor mai ridicate in­flatii inregistrate in luna ianuarie, tara noastra este urmata de Estonia (5,1%), Grecia (4,9%), Bulga­ria (4,3%), Ungaria si Marea Britanie (cu 4% fiecare). Cele mai reduse rate anuale se observa in Irlanda (0,2%), Suedia (1,4%), Franta, Italia si Cehia (cu 1,9% fie­care).

In aceeasi perioada, in Germania pretu­rile de consum au avansat cu 2%, in Austria cu 2,5%, in Danemarca cu 2,6%, iar in Spania cu 3%.

Comparativ cu decembrie 2010, precizeaza Eu­rostat, inflatia anuala a accelerat in 15 state comu­nitare, reducandu-se in celelalte.

Sursa: Financiarul

Ambasadorul SUA la ONU: Gaddafi delireaza, a pierdut contactul cu realitatea... Teroristii Al-Qaeda propun atacuri cu scorpioni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x