Antena Căutare

Franta: O biserica isi cauta viitorii preoti pe Facebook

Biserica romano-catolica din Franta isi cauta viitorii preoti printr-o campanie de publicitate in ziare si chiar pe reteaua de socializare online Facebook. Biserica a recurs la aceasta metoda neasteptata dupa cateva decenii in care numarul candidatilor la preotie a scazut continuu.


Episcopii francezi s-au hotarat sa actioneze si, la vremuri noi, au adoptat metode noi: au contactat o agentie de publicitate care a elaborat o campanie pentru atragerea de preoti, in valoare de 250 de milioane de euro.

Biserica franceza este prezentă acum pe Facebook, cu o lozinca simpla: "Iisus este seful meu". Iar reclamele din ziare ii descriu pe preoti ca pe niste oameni ca toti ceilalti, care cred in fericire si rugaciune si, mai ales, iubesc viata. Unii sunt deja gata sa se lase convinsi.

Potrivit statisticilor, peste 41 de milioane de francezi sunt catolici, dar numai doua milioane merg la biserica macar o data pe saptamana.

Turcia introduce reforma constitutionala: premierul va primi puteri fara precedent... Partidul Traznitilor, inscris in cursa electorala britanica!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x