Antena Căutare

GALERIE FOTO! Miscarea "Occupy Wall Street" s-a extins in toata lumea

Din Europa pana in Statele Unite, prima zi mondiala a miscarii care a plecat de la „Occupy Wall Street” a reunit sambata zeci de mii de persoane si a fost marcata de violente la Roma dar si la New York, conform AFP.


Sambata noapte, circa 71 de persoane au fost arestate in New York, in celebra Times Square, in urma unei manifestatii impotriva Wall Street la care au participat mii de persoane.

La Washington, mii de manifestanti au facut cauza comuna pentru a manifesta impotriva „rapacitatii" finantelor, pentru „locuri de munca si justitie".

Aproximativ 300 de manifestanti s-au adunat in fata Casei Albe si a Trezoreriei pentru a protesta fata de „mafia financiara", dupa care s-au alaturat altui miting.

Nici Canada nu a fost ocolita de valul de proteste. Circa 10.000 de canadieni au manifestat cu pancarte si chitare in cartierul financiar din Toronto.

In Europa, violente grave au izbucnit la Roma, unde au existat 70 de raniti, dintre care trei grav, cu ocazia mitingului la care au participat zeci de mii de persoane.

Persoane scapate de sub control au invadat un hotel de lux, au spart vitrinele a doua banci si au incendiat o anexa a Ministerului Apararii. Mai multe masini au fost incendiate.

Piata istorica a basilicii San Giovanni in Laterano se transformase in camp de lupta. Politia a luat cu asalt sute de tineri care lansau fumigene, cocteiluri Molotov si sticle impotriva fortelor de ordine.

La Atena, mii de manifestanti au protestat in fata Parlamentului.

In Portugalia, circa 50.000 de persoane de toate varstele au defilat la Lisabona.

La Madrid, zeci de mii de oameni au mers spre Puerta del Sol, piata emblematica unde mai multi manifestanti au stat pret de o luna de zile.

La Londra, circa 800 de manifestanti s-au adunat in cartierul financiar si au primit sprijinul neasteptat al fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, care locuieste in apropiere.

sursa foto: EPA/ Intact Images

Stare de alerta intr-o localitate din Thailanda. Peste 100 de crocodili au scapat de mai multe crescatorii... Macel intr-o inchisoare din Mexic: 20 de detinuti au fost ucisi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x