Germania redeschide începând de luni locurile de joacă, muzeele şi bisericile şi prelungeşte distanţarea socială până la 10 mai

Germania redeschide - începând de luni - locurile de joacă, muzeele şi bisericile şi urmează să ia o hotărâre, în zilele următoare, cu privire la şcoli şi anumite evenimente sportive, în cadrul unui plan de ieşire treptată din izolarea impusă în lupta împotriva noului coronavirus, relatează Reuters.

Aceste măsuri au fost anunţate la finalul unei reuniuni pe tema ridicării restricţiilor impuse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, joi, a cancelarului Angela Merkel cu miniştrii-preşedinţi ai celor 16 landuri germane.

Germany is slowly and gradually reopening.

Chancellor Angela Merkel said museums, galleries, zoos and botanical gardens can now operate again, under certain rules.

— DW News (@dwnews)

Angela Merkel a avertizat cu privire la riscul unei reintensificări a covid-19 şi i-a îndemnat pe germani să rămână atenţi şi să continue să respecte măsurile de distanţare socială - prelungite cu o săptămână până la 10 mai.

”Este necesar să acţionăm în vederea unei reduceri şi mai mari a numărului infecţiilor”, a subliniat Merkel.

”În cazul în care curba infecţiilor începe să crească, va trebui să avem un sistem de alertă care să ne informeze înainte, pentru a fi în msură să acţionăm”, a spus ea.

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus în Germania a crescut joi la 159.119, iar al morţilor la 6.288, potrivit Institutului de boli infecţioase Robert Koch.

Germania înregistrează mai puţine morţi decât alte ţări din Europa de Vest, precum Italia, Regatul Unit, Spania şi Franţa.

În pofida acestui lucru, ea a hotărât să prelungească cu o săptămână, până la 10 mai, măsurile de distanţare socială, a anunţat înainte de reuniune secretarul general al Cancelariei Helge Braun, cu rang de ministru.

Helge Braun a subliniat că efectul primei faze a ieşirii din izolare urmează să fie cunoscut după 6 mai şi că este necesar să se aştepte până atunci înaintea unor noi iniţiative.

Germania a început să ridice restricţiile cu privire la ieţirea din casă şi la deplasări săptămâna trecută, când a redeschis anumite magazine, cu condiţia respectării unei distanţe minime între persoane.

Cele 16 landuri elaborează, la rândul lor, un plan în vederea redeschiderii barurilor şi restaurantelor şi examinează posibilitatea de a autoriza anumite evenimente sportive.

Citește și
colaj alec baldwin
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Angela Merkel a precizat, însă, că marile evenimente sportive sau culturale rămân interzise până la 31 august.

Ea vrea, la fel ca în celelalte ţări care au impus izolarea din cauza covid-19, să se reia activitatea economică - în contextul în care PIB-ul german ar urma să se contracte cu peste 6% anul acesta -, însă vrea totodată să se evite un nou val al epidemiei.

Sursa : news.ro

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri