Antena Căutare

Greva generala in Belgia: Traficul, blocat

Belgia este paraliza de prima greva generala din ultimii sapte de ani. Sindicalistii din transporturile feroviare, rutiere si aeriene au incetat lucrul in semn de protest fata de masurile de austeritate, in timp ce la Bruxelles se desfasoara primul Consiliu European din 2012.



De asemenea, trenurile de mare viteza, Thalys si Eurostar, care fac legatura intre Bruxelles si Paris, Amsterdam, Koln si Londra, nu circula nici ele. Iar la intrarile in orase, sindicalistii au anuntat organizarea de "baraje de filtrare". Accesul in intreprinderi va fi blocat de actiuni de pichet, iar posta, administratiile si unele banci sunt inchise.

Aeroportul Bruxelles-Charleroi, platforma pentru multe companii low-cost , printre care Wizz Air si Ryanair, a anulat toate zborurile din cauza blocarii rutelor de acces catre terminale. Iar pe aeroportul din Bruxelles activitatea a incetat partial.

Pentru a primi sefii de stat si de Guvern care vor veni la Bruxelles dupa-amiaza pentru un summit informal consacrat situatiei economice din UE, autoritatile belgiene au pus la punct alte solutii.

Prin urmare, pentru ca liderii europeni sa ajunga la summit-ul de luni, autoritatile belgiene au pregatit aeroportul militar din Beauvechain, situat la circa 30 de kilometri sud de Bruxelles.

Liderii UE se pregatesc sa adopte la summit-ul de luni un tratat privind fondul permanent de criza al zonei euro si ar putea ajunge la un acord pentru introducerea regulii bugetului echilibrat in legislatiile nationale, insa discutiile se desfasoara pe fondul problemelor inca nerezolvate din Grecia.

Foto: Intactimages / EPA

"Marinarul" de la Casa Alba: Obama, comparat cu capitanul vaporului naufragiat in Italia... Romania, printre cele mai expuse tari la atacurile hackerilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x