Antena Căutare

Guvernul libanez a demisionat! Oamenii au ieșit în stradă: "Corupția a adus acest cutremur care a lovit ţara"

Premierul libanez Hassan Diab a anunţat luni seara demisia guvernului său, la şase zile după explozia devastatoare produsă în portul capitalei Beirut, soldată cu sute de morţi şi mii de răniţi, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Guvernul libanez a demisionat! Oamenii au ieșit în stradă: "Corupția a adus acest cutremur care a lovit ţara"
Guvernul libanez a demisionat! Oamenii au ieșit în stradă: "Corupția a adus acest cutremur care a lovit ţara"

Şeful guvernului, care se prezintă ca fiind independent, a dat vina pe clasa politică tradiţională pentru eşecurile sale, denunţând "corupţia" care a dus la "acest cutremur care a lovit ţara". "Astăzi, anunţ demisia acestui guvern", a spus el într-un discurs televizat adresat naţiunii. Diab a insistat pe lupta împotriva celor corupţi, subliniind necesitatea de a avea un guvern de salvare naţională.


La 4 august, peste 2.000 de tone de azotat de amoniu au explodat, provocând moartea a cel puţin 163 de persoane, rănirea altor 6.000 şi lăsând fără locuinţe între 250.000 şi 300.000 de oameni.

„M-am întrebat dacă o să mor în rochia mea albă”. O mireasă splendidă, surprinsă de explozia din Beirut. Momentul a fost filmat! VIDEO


Pentru mulţi libanezi, explozia a fost ultima picătură dintr-o criză prelungită determinată de prăbuşirea economiei, corupţia endemică şi guvernarea ineficientă şi disfuncţională, aşa încât au ieşit în stradă pentru a cere schimbări radicale, scrie Reuters.

A fost o minune Dumnezeiască! Altarul unei biserici ortodoxe din Beirut a rămas intact în urma exploziei care a avut loc în zonă! "Am simțit că este un mesaj de la Dumnezeu "


Cabinetul de miniştri tehnocraţi condus de Hassan Diab fusese format pe 21 ianuarie şi învestit cu vot de încredere în parlament la 11 februarie. Guvernul lui Diab a fost susţinut de majoritatea parlamentară condusă de Mişcarea Patriotică Liberă (FPM, pro-prezidenţială) şi tandemul şiit Amal-Hezbollah. Partidele taberei pro-occidentale au refuzat să participe la guvernare şi s-au alăturat opoziţiei.

A fost o minune Dumnezeiască! Altarul unei biserici ortodoxe din Beirut a rămas intact în urma exploziei care a avut loc... Spania, scoasă de pe lista cu ”zonele galbene”! Persoanele care vin în Româna din Spania nu trebuie să stea în carantin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x