Antena Căutare

HSBC, cea mai mare banca din Marea Britanie, a vandut obligatiuni unor batrani de peste 80 de ani

HSBC, cea mai mare banca din Marea Britanie, a fost amendata cu 10,5 milioane de lire sterline de catre Autoritatea pentru Servicii Financiare (Financial Services Authority – FSA, nr) pentru ca a vandut "produse nepotrivite” unui numar de circa 2.500 de batrani, scrie The Guardian.


NHFA, o subsidiara a bancii, se mai asteapta sa plateasca o suma suplimentara de 29,3 milioane de lire in compensare pentru modul in care a sfatuit batranii - care aveau o varsta medie de 83 de ani.

Acestora li s-au pus sub nas pentru investitii obligatiuni care sa-i ajute sa plateasca pentru ingrijirea pe termen lung. In multe cazuri, oamenii nu au mai apucat sa-si vada banii din cauza ca au murit.

Aproape 285 de milioane de lire sterline au fost investite in produsele respective, sugerand ca media pe fiecare client a fost de 115.000 de lire.

Autoritatile spera ca amenda sa serveasca drept avertizare pentru alte companii care au avut acest comportament iar amenda a fost cu 30% mai mare daca banca n-ar fi cooperat in investigatie.

sursa: Jurnalul

Se intampla din nou in China: un fost politist a injunghiat mortal patru copii si a ranit grav un altul... EurActiv: Belgia va ridica restrictiile impuse romanilor pe piata muncii, de la 1 ianuarie 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x