Un medicament de care a fugit toată lumea, testat ca tratament pentru pacienții cu COVID-19! Explicația doctorilor

Un medicament de care a fugit toată lumea, la scurt timp după izbucnirea pandemiei de coronavirus, va fi testat ca tratament pentru pacienții cu COVID-19.

Un medicament de care a fugit toată lumea, testat ca tratament pentru pacienții cu COVID-19! Explicația doctorilor

profimediaimages.ro

Mai exact, o echipa de cercetători de la spitalul londonez Guy's and St Thomas' şi de la King’s College sunt de părere că ibuprofenul, medicament antiinflamator calmant pentru dureri, ar putea fi eficient în tratarea dificultăţilor respiratorii, unul dintre principalele simptome COVID-19, persoanelor infectate cu noul virus.

Ei speră că tratamentul cu acest medicament, ce implică costuri reduse, poate ţine pacienţii departe de ventilatoare.

În cadrul studiului, denumit Liberat, jumătate dintre pacienţii cu COVID-19 – parte din eșantion, va primi ibuprofen, pe lângă tratamentul obişnuit.

Se va folosi o formulă specială de ibuprofen, nu tabletele obişnuite pe care oamenii le cumpără din farmacii.

Focar de coronavirus! Locul în care situația a scăpat de sub control! Autoritățile, în alertă! „Oamenii au devenit complet imprudenţi!"

Studiile la animale sugerează că ibuprofenul ar putea trata sindromul respirator acut - una dintre complicaţiile coronavirusului sever.

Motivul pentru care au existat îngrijorări cu privire la ibuprofen, ca tratament pentru pacienții cu coronavirus

La începutul pandemiei au existat îngrijorări că ibuprofenul ar putea fi dăunător pentru oameni, în cazul în care au COVID-19 cu simptome uşoare.

Locul de pe Pământ cu cel mai curat aer a fost descoperit! COVID-19 nu are nicio șansă acolo!

Îngrijorările s-au accentuat atunci când ministrul francez al sănătăţii, Oliver Veran, a spus că administrarea de medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, ar putea agrava infecţia şi i-a sfătuit pe pacienţi să ia paracetamol în schimb.

Când vor reveni românii la viața normală! Nelu Tătaru a făcut anunțul! „Valul 2 de COVID-19 ar putea lovi mai rău România, doar în această situație”

O revizuire a Comisiei privind medicamentele umane a concluzionat rapid că, la fel ca paracetamolul, ibuprofenul este sigur în cazul pacienţilor infectaţi, potrivit Mediafax.

Ambele pot reduce temperatura şi pot ajuta simptomele asemănătoare gripei. Totuşi, Sistemul de asistenţă medicală din Regatul Unit (NHS) îi sfătuieşte pe oameni să ia mai întâi paracetamol, deoarece are mai puţine efecte secundare, faţă de ibuprofen care poate provoca ulcer la stomac.

Ultimele știri