Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Imagini incredibile! Cum călătoresc japonezii cu metroul, din cauza ''ambalatorilor de sardine'' (GALERIE FOTO)

Metroul din Tokyo este o adevărată minune! Pleacă aproape 24 de trenuri pe oră, în aceeaşi direcţie. Deşi sunt atât de multe trenuri, aglomerația atinge cote maxime, mai ales la oră de vârf.

Metroul din Tokyo este o adevărată minune! Pleacă aproape 24 de trenuri pe oră, în aceeaşi direcţie. Deşi sunt atât de multe trenuri, aglomerația atinge cote maxime, mai ales la oră de vârf.

Pentru ca oamenii să încapă în vagoane, angajaţii metroului, cunoscuţi cu denumirea de ,,oshiya'' sau ,,împingătorii'', au scopul de a împinge oamenii în vagoane.

Împingătorii au apărut acum un secol, la americani, fiind originari din New York. Aceştia nu erau plăcuţi de oameni deoarece îi împingeau pe pasagerii cu ostilitate, primind apelativul de ,,ambalatori de sardine''.

Odată cu introducerea uşilor automate, majoritatea şi-au pierdut locul de muncă în 1920. Imaginile surprinse de fotograful Michael Wolf în 2012 arată durerea de pe chipul pasagerilor în timp ce sunt lipiţi de geamurile metroului și abia se mai pot mişca.

În Tokyo, aproape 40 de milioane de pasageri utilizează transportul pe căi ferate. Dintre aceştia, 8,7 milioane de persoane utilizează metroul.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro