Antena Căutare

Incendiu de proportii la o instalatie chimica din Australia

Un incendiu de proportii gigantice s-a produs vineri la o instalatie industriala chimica de la periferia de nord a capitalei australiene Canberra. Pentru moment nu s-au inregistrat victime, relateaza AFP.



"M-am trezit deoarece casa mea se zguduia", a povestit Lucy Brown pentru Canberra Times. "Initial am crezut ca este un cutremur. Apoi am crezut ca suntem bombardati", a adaugat ea.

Sute de persoane care locuiesc in apropierea zonei au fost evacuate, in timp ce cele care locuiesc pe o raza de zece kilometri au fost rugate sa ramana in locuinte, cu ferestrele inchise.

Drumurile au fost inchise, la fel si scolile din zona.

Incendiul a generat un nor imens de fum, care poate contine fosfagen, un gaz toxic ce poate provoca iritatii ale pielii, ale ochilor si mucoasei nazale, a declarat Autoritatea pentru servicii de urgenta.

Cauzele incendiului la aceasta instalatie chimica nu sunt cunoscuta inca, a adaugat purtatorul de cuvant al Autoritatii pentru servicii de urgenta.

Sursa: Jurnalul National

Foto: smh.com.au

VIDEO! Vezi ce bine canta la pian Vladimir Putin!... Cutremur de 7,2 grade in largul insulelor Fiji din Pacific...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x