Antena Căutare

INCERTITUDINE pentru următoarea ediție Eurovision! Ce s-ar putea întâmpla cu evenimentul

Organizarea Eurovision în Israel ar putea fi împiedicată din cauza unei propuneri de a separa compania Israel Public Broadcasting Corporation, cu care organizatorii evenimentului urmau să colaboreze. Prim-ministrul din această țară a promis, însă, că nu va interveni în desfășurarea competiției.  

Organizarea următoarei ediții a concursului muzical Eurovision în Israel ar putea fi împiedicată din cauza unei propuneri de a separa compania Israel Public Broadcasting Corporation, cu care organizatorii evenimentului urmau să colaboreze pentru viitorul show. Prim-ministrul din această țară, Benjamin Netanyahu, a promis, însă, că acest stat nu va interveni în buna desfășurare a competiției.

European Broadcasting Union (EBU), care organizează concursul muzical Eurovision, a publicat recent o scrisoare în care susține că această propunere de fracturare a companiei, făcută de Netanyahu, ar putea avea consecințe grave în ceea ce privește competiția.

EBU l-a avertizat pe Benjamin Netanyahu că planurile sale ar putea rezulta în revocarea calității de membru a Israelului în organizație – ceea ce ar duce la pierderea dreptului țării de a organiza următoarea ediție a evenimentului.

„Guvernul analizează posibilitatea de a lăsa la locul ei legea cu privire la fracturarea corporației. Însă, dacă Înalta Curte de Justiție va decide să permit amendamentul 8 pentru a împărți corporația, va fi emis un ordin temporar de amânare a acestei fracturări timp de un an sau un an și jumătate, astfel încât Israelul să poată găzdui concursul Eurovision”, a transmis Benjamin Netanyahu.

Potrivit unui site al fanilor Eurovision, ar exista posibilitatea ca următoarea ediție a evenimentuluim să fie găzduită de Austria, dacă Israelul nu va reuși să facă acest lucru.

Israel a obținut dreptul de a găzdui Eurovision în luna mai, când ediția din acest an a concursului a fost câștigată de reprezentanta acestei țări, Netta, cu melodia „Toy”.

Eurovision Song Contest este cea mai longevivă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a concursului a avut loc în 1956, la Lugano, Elveţia.

S-a aflat! Câți bani a primit tatăl lui Meghan Markle pentru a da un interviu despre ea și prințul Harry!... Buncăr nuclear rusesc modernizat? Anunțul făcut parte Federația Oamenilor de Știință Americani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x