Antena Căutare

Interpolul cere arestarea lui Muammar Gaddafi, a fiului si a cumnatului acestuia

Organizatia de politie internationala Interpol a anuntat, vineri, ca a emis o notificare "cod rosu" pentru a le cere celor 188 de tari membre arestarea colonelului Muammar Gaddafi, a fiului sau Seif al-Islam si a cumnatului sau Abdallaj al-Senussi, informeaza AFP.

Notificarea Interpol "va restrange in mod semnificativ posibilitatile pentru cei trei barbati de a trece frontierele si va fi un instrument important pentru a ajuta la localizarea si capturarea lor", este de parere Ronald K. Noble, secretarul general al organizatiei cu sediul la Lyon.

Solicitarea Interpol vine dupa ce joi, procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI), Luis Moreno-Ocampo, a solicitat Interpol sa emita o notificare de tip "cod rosu" pentru arestarea fostului lider libian Muammar Gaddafi, care era deja vizat de un mandat de arestare obisnuit, potrivit AFP.

Pe 27 iunie, CPI a emis mandate de arestare pentru Muammar Gaddafi, pentru fiul sau Seif Al-Islam, si cumnatul acestuia, Abdallah Al-Senusi, seful Serviciului de informatii libiene.

Cei trei sunt suspectati de crime impotriva umanitatii comise in Libia dupa 15 februarie, data la care au izbucnit protestele ce s-au transformat in conflict armat.

Regimul fostului comandant Muammar Gaddafi a căzut pe 23 august, atunci cand rebelii libieni au stapanit in totalitate Tripoli, trupele opozitiei reusind sa intre si in complexul lui Gaddafi.

Sursa: Antena3

Un profesor din Londra, numit vicepremier si ministrul de Externe al Somaliei... Rasmussen: “Capturarea lui Gaddafi nu constituie un obiectiv al NATO”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x