Antena Căutare

Iranul ameninta ca va ataca bazele militare americane si Israelul, in cazul unui conflict

Iranul a transmis, miercuri, ca va distruge bazele militare americane din apropiere si ca va bombarda Israelul, in cazul in care va exista vreun atac asupra Teheranului sau asupra instalatiilor nucleare iraniene.

Amenintarea a venit in timpul unui exercitiu militar, care a inclus tragerea de rachete balistice. Gardienii Revolutiei iraniene au declarat ca rachetele au fost orientate catre baze militare straine.

Israelul si SUA au sugerat ca exista posibilitatea unor atacuri militare impotriva Iranului, daca acesta nu inceteaza programul de dezvoltare nucleara. Occidentul suspecteaza Iranul de construirea unor arme nucleare. Iranul insista ca programul sau are scopuri pasnice.

"Am luat masuri pentru distrugerea tuturor bazelor straine din jurul Iranului in doar cateva minute de la un eventual atac", a declarat Amir Ali Hajizadeh, comandantul diviziei aeriene a Gardienilor Revolutiei iraniene, citat de agentia iraniana Fars.

Oficialii israelieni au refuzat sa comenteze, iar Washingtonul nu a facut, deocamdata, nicio declaratie.

Hajizadeh a declarat ca Garda a testat cu succes o racheta cu o raza de actiune de 300 de kilometri care ar putea scufunda navele de razboi americane din Golful Persic.

Oficialul militar iranian a precizat ca Statele Unite au 35 de baze militare in state vecine cu Iranul. "Bazele militare americane sunt in raza de actiune a rachetelor noastre, iar teritoriile ocupate reprezinta o tinta buna pentru noi", a avertizat Hajizadeh.

Marti, Teheranul a declarat ca a lansat o varietate de rachete in desert, inclusiv de tipul Shahab-3, cu o raza de 2.000 de kilometri, care ar putea atinge chiar si sudul Europei.

FOTO: seadev.bonnint.net/

Parlamentul European a respins definitiv tratatul ACTA... Presa internationala, despre suspendarea lui Basescu: Criza politica din Romania starneste preocupari in legatura cu sit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x