Antena Căutare

Prima țară care reintroduce restricții: magazine, mall-uri și saloane de coafură închise în weekend și limitarea grupurilor de persoane

Creșterea record a numărului de noi cazuri a determinat reintroducerea unor noi restricții în Israel, țară care a decis să închidă magazine, mall-uri, frizerii și saloane de coafură, precum și piscine publice în weekend, pentru a opri răspândirea coronavirului.

Prima țară care reintroduce restricții: magazine, mall-uri și saloane de coafură închise în weekend și limitarea grupurilor de persoane
Israel, prima țară care reintroduce restricții după explozia de cazuri noi de Covid-19 | Hepta

Guvernul israelian a decis, în primele ore ale zilei de vineri, restabilirea unei serii de măsuri - inclusiv restricţii sporite în weekend, pentru a opri răspândirea infectărilor cu coronavirus.

Adunările a peste 10 persoane în spaţii închise şi mai mult de 20 în aer liber vor fi interzise, cu unele scutiri, începând de vineri după-amiază. Dacă acest lucru se aplică comunităţilor religioase nu a fost imediat clar, a relatat Times of Israel. Ministerele vor fi închise pentru public, cu contacte disponibile doar online, iar restaurantele vor oferi de vineri doar servicii de livrare.

Israel introduce măsuri de izolare în weekend: magazine, mall-uri și frizerii închise

Măsurile de izolare în weekend vor închide printre alte facilităţi magazinele non-esenţiale, saloanele de coafura, mall-urile şi piscinele publice de vineri după-amiază până duminică dimineaţă, potrivit Jerusalem Post. Farmaciile şi supermarketurile pot rămâne deschise.

Citește și:

Ce s-a întâmplat cu oamenii injectați cu „cel mai promițător” vaccin pentru COVID-19! Adevărul, dezvăluit! „Unii au avut aceste reacții adverse”

Premierul Benjamin Netanyahu şi prim-ministrul "alternativ" Benny Gantz vor discuta despre posibila închidere a şcolilor în weekend. Potrivit biroului lui Netanyahu, cabinetul se va întruni pentru a trece recomandările deja aprobate în unanimitate de către miniştri şi oficiali într-o reuniune de urgenţă ce a avut loc în cursul zilei de joi.

Număr record de infectări cu coronavirus în Israel

Numărul zilnic de infectări cu coronavirus confirmat în Israel a atins un nivel record, potrivit datelor publicate joi de Ministerul Sănătăţii. Au fost înregistrate 1.780 de cazuri noi în ultimele 24 de ore până la miezul nopţii pe 15 iulie, cel mai ridicat număr din ţară de la debutul pandemiei.

Citește și:

„Are 60.000 de ani și poate însemna deces!”. Motivul pentru care COVID-19 este mai periculos pentru unii oameni, decât pentru alții, descoperit!

Netanyahu a declarat într-un comunicat joi mai devreme că guvernul încearcă "să ia măsuri provizorii pentru a preveni o blocare generală pe fondul unui salt gigantic în morbiditate la aproximativ 1.800 de cazuri şi dublarea numărului de cazuri severe la fiecare şapte zile. Aceasta este obiectivul".

Cazurile au crescut vertiginos după relaxarea restricțiilor, în mai

Au fost confirmate în total 44.714 cazuri de coronavirus în Israel, cu 20.100 de vindecări. Peste 200 de pacienţi sunt serios bolnavi, în timp ce 380 de persoane au murit până acum.

La jumătatea lunii mai, numărul de noi infecţii pe zi în Israel a fost foarte redus. Dar după o relaxare rapidă a restricţiilor la sfârşitul lunii mai, cifrele au crescut vertiginos.

Netanyahu, care a fost lăudat pentru modul în care a gestionat primul val de infecţii, s-a confruntat cu critici tot mai mari în timp ce se luptă cu un al doilea val. Miercuri seară, Netanyahu a anunţat o plată unică pentru toţi cetăţenii pentru a atenua criza financiară provocată de pandemie.

Italia a actualizat lista "zonelor roșii"! Autoritățile au interzis accesul cetățenilor din alte trei țări din... Un tată se zbate între viață și moarte după ce fiul lui și-a infectat toată familia. Soția acestuia, în lacrimi: ”L-am i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x