Antena Căutare

Japonia: Ministrul Justitiei a demisionat, dupa ce a facut o gafa de proportii

Ministrul japonez al Justitiei a demisionat dupa ce a facut o gafa care a condus la o motiune de cenzura. Minoru Yanagida a declarat, in cadrul unei reuniuni publice, ca „este simplu sa fii ministru al Justitie” si ca „trebuie numai sa retii cateva fraze ca sa raspunzi la audierile din Parlament”, informeaza AFP.

Ministrul, in varsta de 56 de ani, a declarat ca premierul i-a acceptat deja demisia. Yanagida a fost nevoit sa renunte la functia pe care o detinea, in urma unui incident petrecut pe 14 noiembrie. Aceasta a spus in timpul unei reuniuni publice ca "este usor sa fii ministru al Justitiei, pentru ca trebuie sa retii doar doua fraze pentru a raspunde la audierile in Parlament".

Reprezentantii Partidului Liberal-Democrat (de opozitie) l-au acuzat pe Yanagida ca insulta Parlamentul. Acestia au anuntat ca vor depune o motiune de cenzura in Camera inferioara si ca vor bloca dezbaterile din Senat pe tema planului de sustinere economica in valoare de 5.090 de miliarde de yeni (44,5 miliarde de euro).

"Stiam ca declaratiile mele neintentionate reprezentau un obstacol, astfel ca mi-am exprimat dorinta de a demisiona", a spus fostul ministru japonez al Justitiei.

In legatura cu gafa sa, Yanagida a declarat: "Sincer, am fost luat pe nepregatite. Este vina mea ca am facut astfel de declaratii, fara a reflecta, in gluma, si cred ca trebuie sa prezint cele mai sincere scuze".

Doi agenti de paza ai lui J.F. Kennedy vorbesc despre asasinatul de acum 47 de ani... Descoperire: La nasterea sa, Universul era un lichid fierbinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x