Antena Căutare

La mulți ani, papa Francisc. Câți ani împlinește azi al doilea papă ce va vizita România

La mulți ani, papa Francisc. Câți ani împlinește azi al doilea papă ce va vizita România. Află din articolul a1.ro câți ani împlinește astăzi, 17 decembrie 2018, al doilea papă ce va vizita România,după Papa Ioan Paul al II-lea, și primul papă neuropean

La mulți ani, papa Francisc. Câți ani împlinește azi al doilea papă ce va vizita România
Papa Francisc | a1.ro

Astăzi, 17 decembrie, Papa Francisc împlinește 82 de ani. Papa Francisc este primul latino-american desemnat să conducă Biserica Catolică. El este cel de-al 266-lea Suveran Pontif. Născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio a fost preot iezuit în perioada 1960 - 1992, episcop, între anii 1992 - 2001, şi cardinal, din 2001 până în 2013.

Inițial, Biserica Catolică l-a considerat o alegere nepotrivită pentru acest rol, când a fost propus ca papă după retragerea lui Benedict al XVI-lea care s-a retras din functie în 2013. Papa Francisc este considerat ca fiin liberal când vine vorba de dreptatea socială și ortodox în chestiunile legate de avort și sex. Astfel, investirea acestuia a fost bine primită atât de reformiști, cât și de conservatori.

În 2013, revista Time l-a desemnat pe Papa Francisc personalitatea nului. Până astăzi, Suveranul Pontif a rămas implicat în problemele erei moderne și vorbește deschis despre problemele curente.

Sursele din Arhiepiscopia Romano-Catolică spun că în 2019, Papa Francisc ar putea să viziteze România. Publicația spaniolă Periodista Digital vorbește despre vizita Papei Francisc în țară, dar și în Bulgaria. Suveranul Pontif ar veni în primele zile din luna mai 2019.

Sursă foto: a1.ro

A murit băiețelul erou! Tânărul de 16 ani s-a stins pe patul de spital din cauza rănilor!... Noul look al Melaniei Trump, aspru criticat pentru că seamănă cu cel al lui Donald Trump! Cum arată acum Prima Doamnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x