L-a ucis pe loc! Gadgetul pe care îl ai mereu în buzunar, mai periculos decât ţi-ai fi putut închipui. Un bărbat a murit din cauza unei ŢIGĂRI ELECTRONICE care a explodat în timp ce fuma

 

O ţigară electronică a explodat şi a ucis un om în Florida, Statele Unite, în ceea ce pare a fi primul deces atribuit produselor de vaping, scrie New York Times. Tallmadge D'Elia ”fuma” în casa lui, când device-ul electronic a explodat şi l-a lovit puternic în cap.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a suferit şi arsuri pe aproximativ 80 la sută din suprafaţa corpului, după ce hainele sale au luat foc. Compania filipineză care produce modelul de ţigară electronică susţine că, probabil, bateria acesteia s-a supraîncălzit.

”Milioane de adulţi folosesc zilnic produse de vaping, şi totuşi astfel de incidente sunt rare. Vasta majoritate a produselor de pe piaţă au acelaşi risc precum orice dispozitiv care are o baterie de litiu-ion, cum ar fi telefoanele mobile sau laptopurile”, a spus Gregory Conley, preşedintele Asociaţiei Americane de Vaping. 

Între 2009 şi 2016 în Statele Unite s-au înregistrat aproape 200 de explozii sau incendii provocate de dispozitive electronice de fumat. 133 de persoane au fost rănite, dintre care 38 grav. Acum trei ani, un astfel de dispozitiv i-a explodat în faţă unui tânăr de 29 de ani, care s-a ales cu o fractură la gât şi dinţii sparţi.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE