Căutare Live

Lupta politica la Bucuresti: Romania risca infringementul si suspendarea dreptului de vot in Consiliul European

Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei de afaceri europene a Bundestagului (Parlamentul german), i-a solicitat presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei si suspendarea votului sau in Consiliul European in urma subminarii statului de drept si democratiei in lupta politica de la Bucuresti.

"Va scriu cu mare ingrijorare in legatura cu situatia politica actuala din Romania. Ultimele evolutii indica faptul ca Romania se indreapta spre o democratie ghidata. In ultimele saptamani, structurile politice au fost alterate cu o viteza rapida. Statul de drept a fost subminat, independenta sistemului judiciar a fost pusa sub semnul intrebarii iar structurile alese democratic au fost suspendate (...) Prin urmare, cer Comisiei Europene pe care o conduceti sa ia in considerare atat declansarea procedurii prevazute de Tratatul UE la Articolul 7 (alineatul 3), precum si a procedurii de infringement potrivit articolului 258 din Tratatul de Functionare a UE. Pe durata acestor proceduri, ar trebui instituita o suspendare a dreptului de vot al Romaniei", a cerut deputatul german.

In scrisoarea sa, Gunther Krichbaum enumera "restrangerea de catre majoritatea PSD-PNL din Parlament a atributiilor Curtii Constitutionale" prin faptul ca nu se mai poate pronunta asupra hotararilor adoptate de Legislativ, planurile de a implementa o noua legislatie electorala considerata neconstitutionala de mai multi experti, ignorarea de catre premierul Victor Ponta a deciziei CC privind reprezentarea la Consiliul European, intentia anuntata de Ponta de a inlatura doi judecatori CC considerati apropiati de presedintele Traian Basescu, trecerea sub controlul sau a Monitorului Oficial, schimbarea comisiei de atestare a diplomelor si titlurilor universitare dupa ce a constatat plagiatul lui Ponta, schimbarea in graba de catre Parlament a regulilor privind suspendarea Presedintelui Romaniei, care fac acest lucru mai usor si mai repede de realizat, schimbarea presedintilor celor doua Camere cu incalcarea procedurilor, instalarea unor noi directori pentru SRR si TVR si schimbarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu.

WikiLeaks va publica doua milioane de e-mail-uri apartinand unor oficiali sirieni... Marea Britanie: Zeci de romani, evacuati de politie din Marble Arch...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri