Lupte de strada la Atena. O greva generala de 24 de ore a paralizat Grecia

Grecia a fost paralizata astazi de o greva generala de 24 de ore, iar in marile orase, Atena si Salonic, s-au produs manifestatii care au degenerat in lupte de strada cu fortele de ordine. E prima actiune de protest impotriva guvernului de coalitie condus de Antonis Samaras. Grecii sunt nemultumiti de noile masuri de austeritate luate pentru economisirea a peste 11,5 miliarde de euro.

UPDATE 14:30 - Protestatarii au ajuns in piata din fata Parlamentului si arunca cu pietre in fortele de ordine care la rândul lor raspund cu grenade lacrimogene. oamenii legii incearca sa "sparga" grupurile de protestatari.

UPDATE 14:25 - Circa 4.000-5.000 de protestari se indreapta spre sediul Parlamentului si spun ca au o serie de solutii pentru solutionarea crizei economice. Ei spun ca le-au fost taiate salariile si nu mai au cum sa faca fata grijilor zilnice.

UPDATE 14:15 - Peste 30.000 de greci au iesit pe strazi, miercuri, la Atena si Salonic, pentru a participa la greva generala de 24 de ore, a anuntat politia elena. Fortele de ordine arunca cu gaze lacrimogene impotriva protestatarilor. Grecii care participa la miting se indreapta spre Parlament, desi fortele de ordine se impotrivesc acestei serinte. Functionarii protesteaza impotriva noilor masuri de austeritate pe care le impune troica, pentru ca Grecia sa primeasca noua transa de bani.

Citeste continuarea pe antena3.ro!

Foto: EPA / Intact Images

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri