Antena Căutare

„Macelul” de la BAC, in presa franceza: Rezultatele sunt rusinoase. Elevii, campioni la trisat

Rezultatele dezastruoase de la examenul de bacalaureat din Romania au ajuns si pe primele pagini ale publicatiilor din Franta. In timp ce unii jurnalisti vorbesc despre un real „macel”, altii scriu ca rezultatele, cele mai slabe din istorie, sunt realmente rusinoase.

Rezultatele de la bacalaureatul din Romania au surprins prin cat de slabe sunt, scriu jurnalistii de la ouest-france.fr. Mai putin de un elev din doi a reusit sa obtina diploma de bacalaureat, rata de promovabilitate fiind cea mai mica inregistrata vreodata in istoria invatamantului, continua ziaristii francezi.

Liceeni romani sunt campioni la trisat, titreaza La Tribune. Rezultatele examenului au constituit un adevarat dus rece pentru elevii din Romania, scriu aceiasi jurnalisti care amintesc ca, incepand cu anul 2000, Romania a avut nu mai putin de sapte ministri ai Educatiei.

Potrivit celor de la courrierinternational.com, examenul de bacalaureat de anul acesta din Romania a fost un real macel. Camerele de supraveghere instalate in salile de exemn au topit pur si simplu ardoarea elevilor de a copia.

Examenul de bacalaureat s-a transformat intr-un cosmar pentru aproape 100.000 de elevi din Romania. Intai un numar record de liceeni au fost eliminati din examen, mai exact 661 de elevi care nu mai au dreptul sa participe la Bac pana in toamna lui 2013.

Vestile proaste au continuat pentru cei care au ramas in examen pentru ca doar 50% dintre ei au promovat. Situatia este critica in Gorj si Giurgiu, unde doar 20% dintre elevi au obtinut note de trecere.

Rata de promovabilitate la prima sesiune a bacalaureatului din 2011 a fost de 44,47%, inainte de solutionarea contestatiilor.

Sursa: Antena3

Ambasada Spaniei in Grecia, ocupata de militantii pro-palenstinieni... Procurorii vor renunta la acuzatiile impotriva lui Strauss-Kahn. Camerista ar fi mintit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x