Antena Căutare

MAE: Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, în urma furtunii din nordul Greciei

Furtună devastatoare în Halkidiki, Grecia. Doi români au murit, iar altul a fost rănit, a anunțat Ministerul Român de Externe.

Furtuna Halkidiki

Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zona Halkidiki, în urma furtunii din nordul Greciei, precizează MAE

”Consulatul General al României la Salonic are în atenţie evenimentele legate de incidentul petrecut la data de 11 iulie, în Halkidiki, Republica Elenă, în urma căruia doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi altul a fost rănit. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate, identitatea şi starea de sănătate a persoanei rănite”, anunţă MAE.

În context, menţionăm că, la acest moment, din cauza condiţiilor meteo şi a unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în zona Halkidiki, comunicarea cu autorităţile locale se desfăşoară cu dificultate.

”În urma demersurilor consulatului general, autorităţile locale au precizat că doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, precizează MAE despre furtuna Halkidiki Grecia

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zona Halkidiki pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la acest incident şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Consulatul General al României la Salonic monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, cu cetăţeanul român care este internat, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetăţeni români.

Furtuna care a afectat Grecia și regiunea Halkidiki, miercuri, a produs moartea a şase turişti şi rănirea altor zeci.

Citește și: Furtună devastatoare în Grecia! O femeie și un copil din România, aflați în vacanță, au murit

Sursa : news.ro

Vincent Lambert, un pacient tetraplegic aflat în stare vegetativă de 11 ani, a decedat la 42 de ani, la o săptămână după... Marea Britanie acuză că navele iraniene au încercat să blocheze un petrolier britanic. Iranul neagă orice implicare...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x