MAE: Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, în urma furtunii din nordul Greciei

Furtună devastatoare în Halkidiki, Grecia. Doi români au murit, iar altul a fost rănit, a anunțat Ministerul Român de Externe.

Furtuna Halkidiki

Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zona Halkidiki, în urma furtunii din nordul Greciei, precizează MAE

”Consulatul General al României la Salonic are în atenţie evenimentele legate de incidentul petrecut la data de 11 iulie, în Halkidiki, Republica Elenă, în urma căruia doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi altul a fost rănit. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate, identitatea şi starea de sănătate a persoanei rănite”, anunţă MAE.

În context, menţionăm că, la acest moment, din cauza condiţiilor meteo şi a unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în zona Halkidiki, comunicarea cu autorităţile locale se desfăşoară cu dificultate.

”În urma demersurilor consulatului general, autorităţile locale au precizat că doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, precizează MAE despre furtuna Halkidiki Grecia

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zona Halkidiki pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la acest incident şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Consulatul General al României la Salonic monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, cu cetăţeanul român care este internat, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetăţeni români.

Furtuna care a afectat Grecia și regiunea Halkidiki, miercuri, a produs moartea a şase turişti şi rănirea altor zeci.

Citește și: Furtună devastatoare în Grecia! O femeie și un copil din România, aflați în vacanță, au murit

Sursa : news.ro

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri