Antena Căutare

Furtună devastatoare în Grecia! O femeie și un copil din România, aflați în vacanță, au murit

Doi turişti români, o femeie şi un copil, au murit în Halkidiki, Grecia, după ce acoperişul restaurantului în care se aflau s-a prăbuşit în timul unei furtuni care a afectat nordul Greciei, anunţă BBC, care precizează că numărul victimelor se ridică la şase. Alte 30 depersoane au fost rănite.

Doi turişti români, o femeie şi un copil, au murit în Halkidiki, Grecai, după ce acoperişul restaurantului în care se aflau s-a prăbuşit în timul unei furtuni care a afectat nordul Greciei, anunţă BBC, care precizează că numărul victimelor se ridică la şase. Alte 30 depersoane au fost rănite.

Victimele sunt un cuplu din Cehia, cei doi români şi doi ruşi.

Românca în vârstă de 54 de ani şi copilul de 8 ani au murit striviţi de un acoperiş luat de rafale de vânt, în noaptea de miercuri spre joi, în regiunea Halkidiki, în nordul Greciei, unde au avut loc o tornadă, rafale de vânt violente şi grindină, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

”Şase turişti au fost ucişi, iar cel puţin alte 30 de persoane au fost rănite în această tornadă”, a declarat pentru AFP Charalambos Steriadi, un reprezentant al Protecţiei Civile în nordul Greciei.

Tornadă de 20 de minute în Halkidiki

Tornada din Halkidiki, Grecia, a durat aproximativ 20 de minute, potrivit unor martori intervievaţi de postul public grec de televiziune ERT.

Un rus şi fiul său în vârstă de doi ani au fost ucişi la un hotel, în urma căderii unui copac, în staţiunea balneară Kassandra, la aproximativ 70 de kilometri de Salonic, al doilea cel mai important oraş din Grecia, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

La Propontida, o localitate situată în apropiere, un cuplu ceh a murit după ce rulota în care se afla a fost luată de vânt.

Stare de urgență în Grecia. 140 de pompieri mobilizați

”A fost un femomen fără precedent”, cu rafale de ”vânt foarte puternice” şi ”furtuni violente cu grindină”, a declarat reprezentantul Protcţei Civile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit poliţiei portuare, un pescar în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost dat dispărut.

Zeci de persoane rănite uşor au fost transferate către spitale, potrivit Protecţiei Civile.

Cel puţin 140 de pompieri participau la operaţiuni de salvare, a anunţat un reprezentant al Protecţiei Civile, Vassilis Varthakoyannis.

Ministrul Protecţiei Cetăţenilor, Michalis Chryssohoidis, a plecat de la Atena la faţa locului, iar alţi oficiali din noul Guvern al lui Kyriakos Mitsotakis, în urma alegerilor legislative de duminică, erau de asemenea aşteptaţi, potrivit lui Charalambos Steriadis

Citește și: ”Clipe de coșmar.”Cum s-a văzut furtuna din Halkidiki, Grecia, prin ochii românilor

Pesta porcină evoluează în prezent în 77 de localități! Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate... Procuroarea care a luat-o pe sus pe Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, este urmărită penal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x