Antena Căutare

Majoritatea francezilor cred ca UE nu-si depaseste atributiile criticand Parisul pe tema romilor

Majoritatea francezilor (56%) considera ca "Uniunea Europeana se incadreaza in rolul sau atunci cand critica politica" Parisului fata de romi, potrivit unui sondaj publicat sambata in Le Parisien/Aujourd'hui en France, relateaza AFP.

In randul simpatizantilor stangii acest procentaj este de 85%, in timp ce in randul celor de dreapta nu se ridica decat la 29%.

O majoritate de 54% dintre francezi declara in acest sondaj ca acorda "o importanta mare" criticilor emise de UE si de anumite state membre fata de politica Guvernului privind romii. Alti 46 la suta spun ca nu ii acorda decat "o importanta scazuta".

Sondajul a fost realizat prin telefon la 16 si 17 septembrie, pe un esantion reprezentativ de 800 de persoane de peste 18 ani.

Un sondaj realizat de Opinionway aparut vineri in Le Figaro arata in schimb ca 56% dintre francezi dezaproba criticile UE fata de politica franceza privind romii.

Summitul liderilor UE de joi, de la Bruxelles, s-a transformat intr-o confruntare pe tema romilor intre presedintele francez, Nicolas Sarkozy, care isi mentine politica de repatriere controversata in pofida criticilor, si Comisia Europeana.

VIDEO: Nostalgie de presedinti! Medvedev si Ianukovici in masini de epoca... Germania: 200 de ani de Oktoberfest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x