Antena Căutare

Marea Britanie: Femeile insarcinate, discriminate in obtinerea creditelor

Femeile insarcinate sau cele aflate in concediu de maternitate sunt victime ale discriminarii bancilor din Marea Britanie, se arata intr-un studiu realizat de Universitatea Cambridge, relateaza Daily Mail.


Un studiu realizat de profesorul Noreena Hertz de la Universitatea Cambridge, asupra bancilor din Marea Britanie, Europa si SUA, a demonstrat ca femeile sunt foarte dezavantajate atunci cand cer imprumuturi bancare. Institutiile bancare au negat acest lucru, catalogandu-le ca niste afirmatii nefondate.

Profesorul Hertz a descoperit insa dovezi clare ca femeilor aflate in concediu de maternitate li s-au respins cererile de credit.

Au fost cazuri in care bancile au refuzat sa le dea imprumuturi unor femei insarcinate pana cand acestea nu revin la locul de munca. De asemenea, femeile care vor sa-si deschida o afacere sunt nevoite sa plateasca o dobanda mult mai mare decat in mod obisnuit.

Bancherii au motivat acest lucru prin faptul ca femeile sunt mai putin capabile sa conduca o afacere.

VIDEO! NASA trimite un robot pe Marte!... VIDEO! O noua tragedie in Ungaria. Trei romani morti si cinci raniti, in urma unei coliziuni dintre un microbuz romanesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x